Λάθος άνθρωπο βρήκαν να εκβιάσουν ο αστυνομικός της Ασφάλειας Ακρόπολης και ο Αλβανός φίλος του – Πώς τους παγίδεψε η 56χρονη

Μπροστά σε έναν συνάδελφό τους που ακούγονταν πολλά, αστυφύλακα στον βαθμό, ο οποίος υπηρετεί στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, όπως σας είχε αποκαλύψει πρώτο το lawandorder και ο δημοσιογράφος Γιάννης Νάκος, βρέθηκαν τα στελέχη της Ασφάλειας Αθηνών κατά την έρευνά τους, ύστερα από καταγγελία 56χρονης γυναίκας για εκβιασμό και ληστεία.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, δέχτηκε τηλεφώνημα από τον «Τάνι» τον οποίο γνώριζε από το 2013 όταν εργάζονταν ως εξωτερική συνεργάτης δικηγορικού γραφείου, με το πρόσχημα να της παραδώσει κάποια δικαστικά έγγραφα. Έκλεισαν ραντεβού να συναντηθούν το απόγευμα της Παρασκευής(18/3), στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στον Κολωνό. Η γυναίκα πήγε στο ραντεβού με το αυτοκίνητο του γαμπρού της, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, έχει στενή συγγενική σχέση με γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia. Ακριβώς από το πίσω της στάθμευσε άλλο όχημα που επέβαιναν δύο άτομα. Ακολουθώντας τηλεφωνικές οδηγίες του «Τάνι» επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του. Στη θέση του οδηγού ο αστυνομικός και στου συνοδηγού ο 34χρονος Αλβανός.

Ο 34χρονος, τον οποίο το 2013 είχε συλλάβει το Τμήμα Διαρρηκτών για κλοπές και ληστείες και είχε εκτίσει ποινή για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απαίτησε από τη γυναίκα το ποσό των 80.000 ευρώ, για να εξοφλήσει 10.000 ευρώ που -όπως είπε- της είχε δώσει για το δικαστήριο και δεν έπιασαν τόπο καθώς οδηγήθηκε στη φυλακή. Ο 30χρονος αστυνομικός σύμφωνα με την καταγγελία δήλωσε στην γυναίκα την ιδιότητα του και της έδειξε και την υπηρεσιακή του ταυτότητα. Ο 34χρονος Αλβανός την απείλησε με το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού και απαίτησε τα χρήματα. Οι δύο δράστες εν συνεχεία της άρπαξαν το αυτοκίνητό της, το οποίο της είπαν ότι θα κρατήσουν ως εγγύηση , μέχρι να τους παραδώσει τα χρήματα.

Αστυνομικός και αλλοδαπός έφυγαν με τα δύο αυτοκίνητα από τον Κολωνό, και η 56χρονη επέστρεψε στο σπίτι της. Την επόμενη ημέρα (19/3) έως το μεσημέρι δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα που την πίεζαν να τους παραδώσει τα χρήματα. Και εκεί που είχαν άγριες διαθέσεις άλλαξαν στάση και της είπαν ξαφνικά να πάει να παραλάβει το αυτοκίνητο από την πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου στο Κολωνό. Όπως ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας στο L&O, μάλλον φοβήθηκαν όταν έμαθαν τον πραγματικό κάτοχο του οχήματος και παρέδωσαν άρον- άρον το αυτοκίνητο για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Η γυναίκα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών για την εξέλιξη και συνοδεία αστυνομικών πήγαν στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου και βρήκαν το αυτοκίνητο, ενώ τα κλειδιά του ο αστυνομικός τα είχε αφήσει σε υπάλληλο περιπτέρου στην οδό Λένορμαν. Η γυναίκα πήρε τα κλειδιά, επιβιβάστηκε στο όχημα και το μετέφερε στην οδό Θήρας στην έδρα της Υ.Α.Α . Εκεί ερευνήθηκε για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό των εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του L&O, η 56χρονη είχε ηχογραφήσει την συνάντηση που την εκβιάσαν, αλλά και τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες. Με αδιάσειστα στοιχεία οι αστυνομικοί κατέληξαν στους δύο άνδρες, τους οποίους συνέλαβαν την Κυριακή(20/3). Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ένα πιστόλι που κατείχε παράνομα ο Αλβανός, δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν, ένα καταγραφικό με τρείς κάμερες. Μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχε βρεθεί το υπηρεσιακό όπλο του αστυνομικού με το οποίο απείλησαν και εκβιάσαν και την 56χρονη γυναίκα.

Τώρα οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ερευνούν τις όποιες πιθανές σχέσεις μπορεί να έχει ο αστυνομικός με έναν κακοποιό και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

ΠΗΓΗ: lawandorder.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση