Προκήρυξη για πρόσληψη 308 ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό

Την πλήρωση τριακοσίων οκτώ (308) θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) ανδρών – γυναικών στο Πολεμικό Ναυτικόγια τις ειδικότητες- εξειδικεύσεις του Παραρτήματος «Α» της παρούσας, στο οποίο αναγράφονται ο αριθμός των θέσεων ανά ειδικότητα- εξειδίκευση και οι αντίστοιχες γραμματικές γνώσεις που απαιτούνται.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν σε μία από τις δύο (2) ειδικότητες – εξειδικεύσεις που έχουν δηλώσει, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα προσόντα της παρ. 3α της παρούσας, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια κατ΄ απόλυτη σειρά προτεραιότητας και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές- ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν τελικά και θα καταταγούν, θα τοποθετηθούν σε Πολεμικά Πλοία και Μονάδες – Υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών. Ο όρος υποψήφιος και οι προσδιοριστικοί όροι προς αυτόν, αναφέρονται σε άνδρες και γυναίκες.

Προσόντα και κωλύματα υποψηφίων για κατάταξη:

α. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18oκαι να μην έχουν υπερβεί το 28oέτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003). Οι υπηρετούντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.), να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠ.ΟΠ. (γεννηθέντες από 1-1-1992 έως 31-12-2003).

(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ οι άνδρες και 1,55μ οι γυναίκες

(4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα- εξειδίκευση στο Παράρτημα «Α».

(5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

(6) Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

β. Οι Επαγγελματίες Οπλίτες πρέπει να μην έχουν τα παρακάτω κωλύματα:

(1) Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, απάτη, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανόμωτη κατάθεση, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση, παράβαση καθήκοντος, ανυποταξία, λιποταξία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ή της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, όπλων, πυρομαχικών και τυχερών παιχνιδιών.

(2) Να μην έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα για κακούργημα ή οποιοδήποτε πλημμέλημα της ως άνω υποπαραγράφου της παρούσας, έστω και αν το αδίκημα έχει παραγραφεί.

(3) Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα με αμετάκλητη απόφαση.

(4) Να μην έχουν εκπέσει ή υποβιβασθεί του βαθμού τους οι εκπληρώσαντες τις νόμιμες στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

γ. Τα παραπάνω απαιτούμενα προσόντα, με την επιφύλαξη της περ. (2) της παρ. 3α, πρέπει να συντρέχουν κατά το χρόνο της προκήρυξης των θέσεων Επαγγελματιών Οπλιτών και κατά το χρόνο της κατάταξής τους. Τα κωλύματα συμμετοχής της παραγράφου 3β πρέπει να μην υπάρχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους.

δ. Μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες όσοι διαθέτουν τα προσόντα της παρ. 3α και δεν έχουν τα κωλύματα της παραγράφου 3β της παρούσας, ανεξάρτητα αν εκπλήρωσαν ή όχι τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις για την εκπλήρωσή τους.

ε. Δεν μπορούν να καταταγούν ως Επαγγελματίες Οπλίτες πρώην Υπαξιωματικοί που ενώ υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις ως μόνιμοι ή εθελοντές ή Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) ή ΕΠ.ΟΠ., παραιτήθηκαν ή απολύθηκαν για οποιαδήποτε αιτία, καθώς και όσοι εκπλήρωσαν εναλλακτική υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

α. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν, κατά περίπτωση, τα απαραίτητα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «Β».

β. Πρωτότυπα δικαιολογητικά που έχουν συνταχθεί σε ξένη γλώσσα, πρέπει να είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και επίσημα μεταφρασμένα. Ευκρινή φωτοαντίγραφα από ιδιωτικά ή αλλοδαπά έγγραφα γίνονται δεκτά, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο. Σε περίπτωση που τα δικαιολογητικά είναι ελλιπή ή δεν έχουν επικυρωθεί

ή/και μεταφραστεί δε γίνονται δεκτά.

Πηγή:  staratalogia.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση