Αγρίνιο: Έκοψαν το ρεύμα σε κατάκοιτη στο Αγγελόκαστρο – “Ηλεκτροσόκ” από τους “φουσκωμένους” λογαριασμούς

Αρκετές είναι οι διακοπές ηλεκτροδότησης για ανεξόφλητες οφειλές και στο Αγγελόκαστρο Αγρινίου, με πρόσφατη περίπτωση αυτή που σημειώθηκε στο σπίτι κατάκοιτης ηλικιωμένης.

Την ίδια ώρα, η άφιξη του ταχυδρόμου τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή προκαλεί απανωτά “ηλεκτροσόκ”! Η διανομή των “φουσκωμένων” λογαριασμών Ενέργειας έχει αναστατώσει τους κατοίκους που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

Αυτήν τη δυσάρεστη πραγματικότητα περιέγραψε στο sinidisi.gr ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου Παναγιώτης Γιαννιώτης ο οποίος γίνεται αποδέκτης της δυσαρέσκειας των συγχωριανών του.

Ο ίδιος παρενέβη για να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος σε μία γυναίκα άνω των 80 που είναι καθηλωμένη στο κρεβάτι και το μοναδικό μέσο που έχει για να ζεσταθεί είναι μια ηλεκτρική σόμπα. Ο τεχνικός που ανέλαβε τη σχετική εργασία ανέφερε στο δημοτικό σύμβουλο ότι είχε “εντολή” να κόψει το ρεύμα κάτι που τελικά έπραξε. Ο κ. Γιαννιώτης, ωστόσο, επικοινώνησε με τη ΔΕΗ, εξέθεσε την κατάσταση και εγγυήθηκε ότι η οφειλή θα τακτοποιηθεί με αποτέλεσμα να ηλεκτροδοτηθεί ξανά η κατοικία.

“Με πήρε τηλέφωνο κάποιος και μου είπε ότι του ήρθε το ρεύμα 2.700 ευρώ ενώ ο προηγούμενος λογαριασμός του ήταν 430 και δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Άλλος νωρίτερα μου έλεγε ότι καλείται να πληρώσει 1.200 από 300 περίπου ευρώ που συνήθως πλήρωνε την ίδια περίοδο», ανέφερε ο κ. Γιαννιώτης δίνοντας παραδείγματα της κατάστασης η οποία έχει δημιουργηθεί.

Όπως μας εξήγησε, ο πληθυσμός του Αγγελοκάστρου είναι στην πλειονότητά του αγροτικός, με χαμηλά εισοδήματα, ενώ είναι οι απολαβές των συνταξιούχων δεν επαρκούν για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακά τους.

Μέσα στις συνθήκες γιγάντωσης του κύματος ακρίβειας ο δημοτικός σύμβουλος, πέραν των μέτρων στήριξης που είναι επιβεβλημένο να ληφθούν, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ελαστικότητα ως προς την εξόφληση των ποσών, καθώς μόνο με δανεισμό μπορεί κάποιος να ανταποκριθεί στις «αφύσικες» χρεώσεις για ηλεκτρικό ρεύμα. Διαφορετικά, όπως προειδοποίησε οι διακοπές ηλεκτροδότησης θα διαδέχονται η μία την άλλη.

ΠΗΓΗ: sinidisi.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση