Μαθητής του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου έγινε δεκτός στο Harvard

Άλλη μια απόδειξη της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα δημόσια σχολεία στη Ναύπακτο, η παρουσία του μαθητή Κωνσταντίνος Μαλιάρη από το 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου στο Harvard

Ο μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπάκτου, Κωνσταντίνος Μαλιάρης, συμμετείχε στην Εθνική ομάδα Ρομποτικής, που διακρίθηκε στην Διεθνή Ολυμπιάδα FIRST Global Challenge 2021 αποσπώντας τρία μετάλλια ανάμεσα σε 169 χώρες, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2021 και μας γέμισε υπερηφάνεια και αισιοδοξία βάζοντας τη χώρα μας δυναμικά στον χάρτη της ρομποτικής και της επόμενης μέρας της τεχνολογίας.

Γνώρισα τον Κωνσταντίνο πριν από ένα μήνα περίπου, όταν μιλήσαμε για τη μεγάλη επιτυχία του με την Εθνική ομάδα Ρομποτικής, λέει η Νάντια Μπούτα που έχει πάρει συνέντευξη από τον μαθητή.

Συνειδητοποίησα ότι έχω απέναντί μου έναν δυναμικό έφηβο, με πλούσιες γνώσεις, κατασταλαγμένες απόψεις, καθαρό και τεκμηριωμένο λόγο, καλλιεργημένη και συγκροτημένη σκέψη, ευθυκρισία και καίριο προβληματισμό. Και πάνω από όλα, ένα σπουδαίο μέλλον!

Όταν τον ρώτησα τι ονειρεύεται και τι σχεδιάζει για το μέλλον, μου απάντησε ότι έχει υποβάλλει αιτήσεις σε πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την ελπίδα να του δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσει τις σπουδές του στο αντικείμενο των μηχανικών ή της φυσικής και να συνεχίσει την καριέρα του με κάποιο διδακτορικό.

ΠΗΓΗ: npress

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση