ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κάθε χρόνο, στις 7 Απριλίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η συγκεκριμένη ημέρα επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στο Κοινωνικό Ιατρείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  του Δήμου Αγρινίου πραγματοποιείται δωρεάν  Μέτρηση Σακχάρου και Αρτηριακής Πίεσης  για όλους  τους  συμπολίτες μας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας για το 2022 είναι «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας». Η φετινή επιλογή έχει ως στόχο να κατευθύνει την παγκόσμια προσοχή προς την ευημερία του πλανήτη και των ανθρώπων που ζουν σε αυτόν. Εξαιτίας της πανδημίας που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη εδώ και δύο χρόνια όλοι μας έχουμε δώσει έμφαση στη διατήρηση της καλής μας υγείας και στη θωράκιση του ανοσοποιητικού μας.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κύριος Καλαντζής Κωνσταντίνος δηλώνει ότι σε εποχές κρίσης, όπως αυτή, συνειδητοποιούμε ότι η υγεία είναι πράγματι το πολυτιμότερο αγαθό για την ανθρώπινη ζωή και ότι αποτελεί χρέος όλων μας να επενδύσουμε και να ενισχύσουμε τη δημόσια υγεία στον τόπο μας. Για το λόγο αυτό ο Δήμος μας χρησιμοποιώντας εργαλεία που διαθέτει, όπως το Κοινωνικό Ιατρείο,  στηρίζει όλους τους πολίτες, προσκαλώντας τους στη δράση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 7-4-2022 και αύριο 8-4-2022 από τις 9:00π.μ. έως τις 14:00μμ επί της Κωστή Παλαμά 20.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση