Αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου Αιτωλοακαρνανίας

«Αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου Αιτωλοακαρνανίας»

Την αποκατάσταση των ζημιών στη γέφυρα του ποταμού Ευήνου Αιτωλοακαρνανίας ζητούν οι βουλευτές Παπαναστάσης Νίκος και Καραθανασόπουλος Νίκος με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Αναφέρουν:

«Έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την καθίζηση που υπέστη η γέφυρα του ποταμού Ευήνου στο ύψος του Ευηνοχωρίου Αιτωλοακαρνανίας. Παρά τις υποσχέσεις από όλους τους αρμόδιους – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Υπουργείο – για γρήγορη αποκατάσταση της ζημιάς που έχει κόψει μια περιοχή κυριολεκτικά στα δύο, μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Η κατάσταση για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής παραμένει εξίσου τραγική, όπως και την πρώτη μέρα. Συγκεκριμένα:

Οι φτωχοί αγρότες από τις περιοχές Γαλατάς, Περιθώρι και Ευηνοχώρι, αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο γύρο από την Ιόνια οδό προκειμένου να φτάσουν στα χωράφια τους. Με δεδομένο – ανάμεσα στα άλλα – την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου κίνησης, όλο αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον δυσβάσταχτο κόστος στο ήδη επιβαρυμένο κοστολόγιο της παραγωγής τους.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που εδρεύουν στο Ευηνοχώρι και προέρχονται από όλα τα γύρω χωριά της περιοχής, αναγκάζονται να διασχίζουν την ετοιμόρροπη γέφυρα για να φτάσουν στο σχολειό τους, βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμα και τη ζωή τους καθημερινά.

Δεδομένου ότι ο ποταμός Εύηνος χωρίζει μια περιοχή με 5 δημοτικά διαμερίσματα (Γαλατάς με 1600 κατοίκους, Περιθώρι με 300 κατοίκους, Ευηνοχώρι με 2000 κατοίκους, Άγιος Γεώργιος με 800 κατοίκους και Κουδούνι με 200 κατοίκους), γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτική.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

Να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης / επιδιόρθωσης της σιδερένιας γέφυρας. Να ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας.

Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της επικοινωνίας μεταξύ των Κοινοτήτων Γαλατά και Ευηνοχωρίου με την κατασκευή πρόχειρου δρόμου διέλευσης των αγροτικών μηχανημάτων.»

ΠΗΓΗ: https://www.nafpaktianews.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b6%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%b3%ce%ad%cf%86%cf%85%cf%81%ce%b1-%cf%84%ce%bf/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση