Η Μεγάλη Τρίτη στο Μεσολόγγι

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου χοροστάτησε σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 στην ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης που ψάλλεται, κατά την τάξη της Εκκλησίας, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος.

Ο Σεβασμιώτατος κηρύσσοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε συνοπτικά στο τροπάριο της Κασσιανής και τόνισε ότι ολόκληρη η σημερινή ακολουθία, δύο μόλις ημέρες πριν την Μεγάλη Πέμπτη, αναφέρεται στην πόρνη γυναίκα της οποίας ο Χριστός συγχώρησε όλες τις αμαρτίες γιατί αγάπησε πολύ τον Θεό.

Ο Χριστός προσέλαβε την εκπορνευθείσα ανθρώπινη φύση για να νικήσει το θάνατο, την αμαρτία και τον διάβολο.

Οι Φαρισαίοι κατηγορούσαν τον Χριστό ότι είναι φίλος των τελωνών και των αμαρτωλών. Αυτός όμως είναι ο μεγαλύτερος τίτλος που θα μπορούσαν να του αποδώσουν, γιατί ο Χριστός εκάκισε τους υποκριτές και τους φαρισαίους και αγαπούσε τους αμαρτωλούς ανθρώπους που μετανοούσαν.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχίζοντας την ομιλία του ανέλυσε τί είναι το λεγόμενο περιθώριο από κοινωνικής πλευράς, πώς η κοινωνία περιθωριοποιεί μερικούς ανθρώπους με ιδιαίτερα προβλήματα, μερικές φορές το κάνουν και οι κληρικοί, και πώς πρέπει να εξασκούμε μια ιδιαίτερη «ποιμαντική του λεγομένου περιθωρίου». Γιατί σε αυτό το χώρο υπάρχει πολλή απογοήτευση και αναζήτηση της πραγματικής αγάπης. Τόνισε ότι πρέπει να αγαπούμε τους ανθρώπους που έχουν περιπέτειες στη ζωή τους και όχι απλώς να τους ανεχόμαστε.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ https://photos.app.goo.gl/HgJLaM3VHZJp42Kz7

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση