Αγρίνιο: Συγκίνηση στη λαμπαδηδρομία τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (φωτο)

Συγκινητικές στιγμές βίωσαν μικροί και μεγάλοι που συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία του προσφυγικού συνοικισμού του Αγρινίου, Αγίου Κωνσταντίνου, για να τιμήσουν την μνήμη των Ποντίων ενόψει της 19ης Μαΐου, ημέρα που τιμάται η Γενοκτονία.

Από την πλατεία της περιοχής ξεκίνησε λαμπαδηδρομία μνήμης και τιμής με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία του Αγρινίου, δείχνοντας ότι δεν ξεχνούν τους προγόνους και τα όσα πέρασαν με τον ξεριζωμό και τη θυσία τους.

Στην πλατεία Δημοκρατίας τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, η αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου, καθώς και αρκετός ακόμη κόσμος.

Γιώργος Παπαναστασίου – Δήμαρχος Αγρινίου:Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της μνήμης. Αποτιουμε φόρο τιμής στους 353.000 Έλληνες του Πόντου που βίωσαν τη φρίκη της βαρβαρότητας.

«Το “ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ” πρέπει να γίνει βίωμα και στάση ζωής. Δεν διεκδικούμε, απαιτούμε σεβασμό και αναγνώριση», υπογραμμίζει ο σύλλογος Ποντίων «Δημήτρης Ψαθάς», σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

ΠΗΓΗ: https://www.agriniopress.gr/agrinio-sygkinisi-sti-lampadidromia-timis-kai-mnimis-tis-genoktonias-ton-pontion-foto/

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση