ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έξαρση περαστικών εξαπάτησης σε βάρος επιχειρηματιών και εμπόρων από επιτήδειους, οι οποίοι, με πρόσχημα τη δήθεν αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καταφέρνουν να αποσπούν τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς e-banking από ανυποψίαστους συναδέλφους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στις ήδη επιβαρυμένες με υψηλά κόστη επιχειρήσεις.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου εφιστά την προσοχή στα μέλη του για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων και παραθέτει σχετικό πληροφοριακό υλικό, το οποίο εξέδωσαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι γενικές συστάσεις προς τους συναδέλφους είναι οι εξής:

  • Να μην γνωστοποιούν αριθμούς τραπεζικών καρτών και προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης ή επαλήθευσης σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
  • Να μην συμπληρώνουν στοιχεία πρόσβασης τραπεζικών λογαριασμών σε φόρμες που τους αποστέλλονται από ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή μηνύματα.
  • Για πρόσβαση σε ιστοσελίδα τράπεζας να πληκτρολογείται η διεύθυνση στον περιηγητή ιστού (web browser) και να μην πραγματοποιείται είσοδος μέσω υπερσυνδέσεων (links).
  • Σε περίπτωση ύποπτης διαδικασίας να γίνεται άμεση επαλήθευση μέσω τραπέζης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply