Σήφης Βαλυράκης: Προφυλακίστηκαν οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατό του

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού, αλλά στο σπίτι τους – Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τη μαραθώνια απολογία τους, οι δύο ψαράδες που κατηγορούνται για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ψαράδες κατά την απολογία τους ισχυρίστηκαν ότι δεν βρίσκονταν στο σημείο του θανάτου του πρώην υπουργού, αλλά στο σπίτι τους. Ωστόσο, φαίνεται πως δεν έπεισαν τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες έκριναν την προφυλάκισή τους.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο ψαράδων σε δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες είχε αναφέρει: «Εκείνη την ημέρα εμείς δεν πήγαμε στη δουλειά. Στις 24/01 ήμασταν με τις οικογένειές μας σπίτι. Είχαμε καλέσει και τον μπατζανάκη μου και μιλήσαμε και στο κινητό. Δεν βγήκα καθόλου από το σπίτι εκείνη την ημέρα, είχαμε έρθει από ταξίδι. Είμαι 40 χρόνια στη θάλασσα… Τώρα πώς μας κατηγόρησε αυτός ο ψευδομάρτυρας ότι μας είδε να χτυπάμε τον κ. Βαλυράκη με το κοντάρι… Το σκάφος μου ήταν δεμένο στο λιμάνι, το γράφει και η φωτογραφία του drone. Η ώρα που λέει ότι χτυπούσαμε εμείς είμαστε δεμένοι στο λιμάνι».

Ωστόσο, η οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη, με βάση μαρτυρία, θεωρεί υπεύθυνους για τον θάνατο του 78χρονου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας τους δύο ψαράδες. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά με τον Σήφη Βαλυράκη και τον χτύπησαν, πριν ο 78χρονος πέσει στη θάλασσα και χάσει τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός από το Λιμενικό την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.

Σύμφωνα με τη σύζυγό του, ο Σήφης Βαλυράκης είχε αναχωρήσει στις 2 το μεσημέρι από την Ερέτρια με φουσκωτό σκάφος, το οποίο βρέθηκε αργότερα από ένα αλιευτικό προσαραγμένο νοτιοανατολικά στη νησίδα Αγία Τριάδα (Ασπρονήσι) χωρίς επιβάτες, με τη μηχανή να δουλεύει και με δύο ψαροντούφεκα στο εσωτερικό του.

Πηγή: protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση