Νίκη-πρόκριση στο τελικό του SuperCup για τη Κ16 Αστέρας Μεσολογγίου

Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή φετινή του πορεία η Κ16 Αστέρας Μεσολογγίου προκρίθηκε στο τελικό του SuperCup στην Κατηγορία της στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας επικρατώντας στον ημιτελικό της Κ16 Άτλαντες Αγρινίου στα πέναλτι με 9-8! Μετά το πρωτάθλημα που κατέκτησε στον Όμιλό της, καλείται να διεκδικήσει το Κύπελλο του Νομού, στο τελικό που θα οριστεί από την Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν ένας εντυπωσιακός αγώνας που διεξήχθη τη Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες καθώς επικρατούσε έντονη ζέστη. Τον αγώνα παρακολούθησαν γονείς και φίλοι και των δύο ομάδων και είχε έντονο σασπένς, η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1 και  κρίθηκε τελικά στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα μας, καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, προηγήθηκε στο σκορ στο Α’ ημίχρονο και έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, ώστε να σιγουρέψει τη νίκη της. Είχε την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του Α’ ημιχρόνου και δεν απειλήθηκε από τους Άτλαντες Αγρινίου, μη έχοντας καμία τελική προσπάθεια απέναντι στο τερματοφύλακά μας. Ο Αστέρας Μεσολογγίου προηγήθηκε στο σκορ στο 30′ με σκόρερ τον Τριώτη, σε προσπάθεια που έκανε από δεξιά και σουτ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!.

Στο Β’ Ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν κάποια μέτρα στο χώρο του κέντρου και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν καταστάσεις αντεπίθεσης αλλά η άμυνα του Αστέρα Μεσολογγίου έλεγχε τις φάσεις μπροστά από την εστία του. Ο Αστέρας Μεσολογγίου δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν της εκμεταλλευόταν και ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λειτούργησε για μία ακόμα φορά. Ομάδα που χάνει ευκαιρίες, δέχεται γκολ. Έτσι λοιπόν, σε μια ανύποπτη φάση, στο 70′, βγήκαν στην αντεπίθεση οι Άτλαντες Αγρινίου και κέρδισαν ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση έξω ακριβώς από τη περιοχή του Αστέρα.  Από την απευθείας εκτέλεση του φάουλ επιτεύχθηκε η ισοφάριση σε 1-1 από τους φιλοξενούμενους. Ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των φιλοξενούμενων στον αγώνα, που έγινε γκολ!

Στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού, ο Αστέρας Μεσολογγίου βγήκε μπροστά ξανά, προσπάθησε να πετύχει το νικητήριο γκολ και έχασε μοναδική ευκαιρία με τον Σιαμήτρο Β., λίγα μόλις  λεπτά πριν το σφύριγμα του τέλους του παιχνιδιού από τον διαιτητή κ. Γκιάφη. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα του αγώνα οι προπονητές μας έκαναν αλλαγή τερματοφύλακα, όπου ο Βασιλείου πέρασε στη θέση του Σταμάτη, όπου τελικά η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε “χρυσάφι”.

Στη διαδικασία των πέναλτι ευστόχησαν όλοι οι παίκτες του Αστέρα Μεσολογγίου που εκτέλεσαν πέναλτι και ο Βασιλείου, το 8ο πέναλτι των φιλοξενούμενων, το απέκρουσε, στέλνοντας την ομάδα μας στον Τελικό!

Για την ιστορία τα πέναλτι εκτέλεσαν οι:

  1. Τριώτης
  2. Μαυραγάνης
  3. Καπάι
  4. Σιαμήτρος Β.
  5. Καπάιος
  6. Σκουφής
  7. Μόγιας
  8. Σιαμήτρος Γ.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Πετσίνης- Παλιάτσας) Σταμάτης (77′ Βασιλείου), Παπασπύρος ( 60′ Μόγιας), Τριώτης, Σιαμήτρος Γ., Ντρούκας, Μαυραγάνης, Ντελής (60′ Καπάιος), Καπάι, Σιαμήτρος Β., Μπελάλλης (60′ Σκουφής), Γιαννόπουλος

ΠΗΓΗ: https://www.asterasmessolonghi.gr/2022/06/06/niki-prokrisi-sto-teliko-toy-supercup-gia-ti-k16-asteras-mesologgioy/

Visited 3 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση