Τέλος χρόνου για το Fuel Pass αλλά όχι για το επίδομα βενζίνης

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα του Fuel Pass ωστόσο, σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται το επίδομα βενζίνης θα συνεχιστεί με απευθείας επιδότηση στις αντλίες όπως συμβαίνει ήδη με το diesel.

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 10 Ιουνίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα fuel pass μέσω της οποίας οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν την επιδότηση καυσίμων.

Όπως σημειώνεται στο Dnews, το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 5 ευρώ.

Oι δικαιούχοι του προγράμματος υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά με τη χρήση των κωδικών Τaxisnet.

Νέος γύρος για επίδομα βενζίνης

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητεί τις λύσεις που θα δώσουν ανάσα στους καταναλωτές οι οποίοι δοκιμάζονται καθημερινά από την εκτίναξη της τιμής της βενζίνης. Το σενάριο που εξετάζεται περιλαμβάνει νέο γύρο επιδότησης. Στόχος είναι να βρεθεί το απαραίτητο δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να διευρυνθεί η βεντάλια των δικαιούχων.

Κυβερνητικά στελέχη παραπέμπουν στις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών όταν και θα οριστικοποιηθούν τα μέτρα. Ωστόσο, το σενάριο που εξετάζεται θα αφορά περισσότερους δικαιούχους σε σχέση με αυτούς που αφορούσε η κάρτα καυσίμων.

Τα σενάρια εξετάζουν είτε τη διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων, ώστε η κάρτα του fuel pass να πάει σε περισσότερους πολίτες ή η επιδότηση της τιμής στην αντλία, ώστε να επωφεληθεί το σύνολο των καταναλωτών. Βέβαιο είναι ότι οι τελικές αποφάσεις θα κριθούν από τις δυνατότητες που θα δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιθώριο.

ΠΗΓΗ: https://karvasaras.gr/fuel-pass-epidoma-venzinis/

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση