Ο Σπ. Λιβανός Γέμισε Με Περηφάνια Τους Μεσολογγίτες Με Τις Δηλώσεις Του Μέσα Στην Τουρκία

Ο Μεσολογγίτης Σπήλιος Λιβανός τίμησε τη βαριά ιστορία του τόπου μας, με την αντίδρασή του στους ανιστόρητους, άκρως προκλητικούς ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας.

Ο Χουλουσί Ακάρ, προφανώς εκτελώντας εντολές του προέδρου Ερντογάν, θέλησε να προκαλέσει την ελληνική αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ που παρίστατο στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών από χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής στην Κωνσταντινούπολη, προφανώς πιστεύοντας ότι θα κάθονται να τον ακούνε να απειλεί την Ελλάδα.

Ο Σπήλιος Λιβανός, «άναψε και βρόντηξε» όταν ο Τούρκος υπουργός άρχισε να αναμασάει τις γνωστές προκλήσεις για τα χωρικά ύδατα και την αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών. Ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, απάντησε σε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς του Ακάρ. Σε εντονότατο ύφος και κοιτάζοντας τον Τούρκο υπουργό ευθεία στα μάτια, διερωτήθηκε πως είναι δυνατό η Τουρκία από τη μια να επικαλείται τη ΝΑΤΟΐκή Συμμαχία και από την άλλη το casus beli, ενώ ανέδειξε την αντίθεση η γείτονα χώρα να μιλάει για κυριαρχία κρατών, ενώ είναι εκείνη που έχει εισβάλει στην Κύπρο.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας αναφέρθηκε ακόμα στις συνεχείς και εντεινόμενες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο καθώς και στη συνεχώς πιο επιθετική αναθεωρητική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας.

Δεν είναι παράξενο που μετά από όλα αυτά, ο Ακάρ θυμήθηκε ότι πρέπει να προλάβει την πτήση για Βρυξέλλες και έφυγε από την αίθουσα κατακόκκινος από τα νεύρα του.


Δεν ήξερε τί σημαίνει Μεσολογγίτης. Τώρα, έμαθε!

Αφήστε μια απάντηση