ΚΟΚ: Μην μουντζώνετε όταν οδηγείτε – Βαριά πρόστιμα

Γίναμε Ευρώπη και στην οδήγηση. Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πολλές σαρωτικές αλλαγές μεταξύ άλλων και αυτές τις συμπεριφοράς.
«Να ρε πάρ΄τα». Μια έκφραση που ακούγεται συχνά στον δρόμο μεταξύ οδηγών ή μεταξύ πεζού και οδηγού και η οποία συνοδεύεται με την γνωστή χειρονομία της ανοιχτής παλάμης. Του φασκελώματος, της μούντζας.

Όταν δυο οδηγοί διαπληκτίζονται τότε αρχίζουν τα φάσκελα. Μουντζώνει ο ένας, μουντζώνει ο άλλος μαζί με τις κατάλληλες λέξεις και πάει λέγοντας. Αυτά τα… Ελληνικά ξεχάστε τα με τον νέο ΚΟΚ.

Πλέον θα οδηγούμε ευρωπαϊκά και η πατροπαράδοτη μούντζα, σαν τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης είναι πλέον απαγορευμένη. Και όποιος δεν βάλει μυαλό και συνεχίζει να μουντζώνει άλλους οδηγούς ή πεζούς, και τον δει κανένα μάτι τροχονόμου, τότε δεν το γλιτώνει το πρόστιμο.

Τσούζει η… μούντζα στο τιμόνι
Και το πρόστιμο είναι τσουχτερό. 100 ευρώ και όχι μόνο αυτό. Προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων (άδειας κυκλοφορίας) αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 10 μέρες. Άιντε μετά ξαναμουντζώσεις.

Και βέβαια μην φανταστείτε ότι το πρόστιμο αυτό αφορά μόνο την μούντζα. Οποιαδήποτε άλλη απρεπής χειρονομία σε άλλον οδηγό ή σε πεζό (και υπάρχουν πολλές) τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο.

Για τον λόγο αυτό, οδηγοί προσοχή. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας νευριάσει, ή θα σας εκνευρίσει στο δρόμο, μην μουντζώσετε, μην βρίσετε και μην υψώσετε το μεσαίο δάχτυλο. Καταπιείτε τα νεύρα σας, πάρτε βαθιές ανάσες, μετρήστε αργά μέχρι το δέκα και συνεχίστε προς τον προορισμό σας.


ΠΗΓΗ: in.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση