Γ.ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Γεωργαντάς: Στηρίζοντας την παραγωγή και τον πραγματικό παραγωγό, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή

Την ανάγκη να στραφεί η Ελλάδα σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα που σε κάθε του βήμα θα στηρίζεται η παραγωγή και ο πραγματικός παραγωγός, επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σε παρέμβασή του κατά την πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία παρουσιάστηκε έρευνα της Ernst & Young και της Τραπέζας Πειραιώς για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στη χώρα μας.

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τα κόμματα να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να λυθούν χρόνιες παθογένειες. «Πρέπει να κοιτάξουμε τον αγρότη στα μάτια και να πούμε αλήθειες, και να διορθώσουμε όλοι μαζί τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», είπε.

«Στηρίζοντας την παραγωγή και τον πραγματικό παραγωγό, στηρίζουμε την ελληνική περιφέρεια και ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Ο ΥπΑΑΤ, είπε επίσης ότι στο νέο μοντέλο λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην αναγκαία για τη χώρα παραγωγή και στην επιβαλλόμενη από την ΕΕ «πράσινη μετάβαση».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει επισιτιστικό πρόβλημα, ωστόσο σημείωσε ότι η αντιμετώπιση του κινδύνου πρέπει να γίνει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού όταν ένα πρόβλημα γίνεται παγκόσμιο επιδρά σε όλους.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση