Voucher 1.000 ευρώ σε ανέργους: Πότε και πού κάνετε αίτηση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι άνεργοι για το πρόγραμμα και το voucher 1.000 ευρώ.

Προς την παράταση οδεύει η διαδικασία για την υλοποίηση του προγράμματος για κατάρτιση μέσω Voucher σε 80.000 ανέργους, οι οποίοι και θα λάβουν έως 1.000 ευρώ επίδομα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εξέλιξη της όλης διαδικασίας, το πρόγραμμα κατάρτισης των ανέργων αναμένεται να ξεκινήσει εκτός απροόπτου από τον Σεπτέμβριο και μετά.

Αφότου οι άνεργοι ολοκληρώσουν τις καταρτίσεις, θα προχωρήσουν σε εξετάσεις πιστοποίησης πάνω σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες.

Εφόσον ολοκληρωθεί και η Πιστοποίηση των ανέργων, στα ταμεία τους θα μπουν τα έως 1.000 ευρώ εκπαιδευτικό επίδομα.

Πού θα κάνουν αίτηση για το Voucher
Οι άνεργοι θα πρέπει που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, που είναι άνω των 18 και που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την υποχρεωτική εκπαίδευση, μπορούν να κάνουν αίτηση για το voucher στον πάροχο κατάρτισης που είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο του ΟΑΕΔ, το GoLearn.

Οι λεπτομέρειες της αίτησης για την κατάρτιση και τα 1.000 ευρώ
Πραγματοποιώντας την αίτηση ενδιαφέροντος στο GoLearn, θα καλεστούν οι άνεργοι να επιλέξουν αντικείμενο κατάρτισης αλλά και πιστοποίησης.

Ο φορέας θα βοηθήσει για να φτιάξετε την αίτησή σας καθώς θα σας εντάξει και στην Κατάρτιση για το Voucher ανέργων.

Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Διάρκεια Προγράμματος
H διάρκεια παρακολούθησης είναι έως 200 ώρες και θα πραγματοποιηθεί και το μεγαλύτερο της κομμάτι θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως

Πώς θα πάρετε τα 1.000 ευρώ
Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης, δικαιούται να λάβει εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο ανέρχεται σε 5 €/ώρα κατάρτισης, μη συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών. Ο ωφελούμενος απαιτείται να ολοκληρώσει την κατάρτιση και να επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, προκειμένου να λάβει το σύνολο του επιδόματος κατάρτισης.

Ειδικότερα, η καταβολή του εκπαιδευτικού επιδόματος στους ωφελούμενους γίνεται ως εξής:

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης και τη συμμετοχή του ωφελούμενου σε εξετάσεις πιστοποίησης (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος), ο ωφελούμενος δικαιούται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.
Εφόσον επιτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης δικαιούται το 100% του συνολικά δικαιούμενου ποσού για το σύνολο των ωρών κατάρτισης του προγράμματος, αφαιρουμένων των απουσιών.

Η πληρωμή γίνεται άπαξ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης και της διαδικασίας πιστοποίησης και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης, από τον Πάροχο Κατάρτισης, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.
Πιθανά αντικείμενα κατάρτισης
Είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν αντικείμενα κατάρτισης πάνω στις γλώσσες προγραμματισμού, στο ψηφιακό μάρκετινγκ, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τις γνώσεις χειρισμού Η/Υ, στο blockchain, στην κατασκευή ιστοσελίδων κ.α.

Πραγματοποιήστε αίτηση εδώ

ΠΗΓΗ: ieidiseis.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση