Συμμαχία για το μέλλον: δηλώνει παρών για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

Ανακοίνωση

Την Κυριακή 26/6/2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανοιχτή εκδήλωση της παράταξής μας κατά την   οποία ενημερώσαμε τους δημότες μας, τόσο  για τα προβλήματα που ταλανίζουν την αυτοδιοίκηση, όσο και για τα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος μας.

Συγκεκριμένα :

  1. Αναλύσαμε τον καταστροφικό για την αυτοδιοίκηση νόμο Θεοδωρικάκου, τις επιπτώσεις του στον δήμο μας και την  τελική απόρριψή ως αντισυνταγματικού από το Δ΄ τμήμα του ΣτΕ.
  • Έγινε απολογισμός  δράσης της παράταξής μας.  Αναφερθήκαμε  στα μεγάλα και κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ό δήμος μας,  στις θέσεις και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπισή τους,  σε αντιπαράθεση με την γενικότερη απραξία της δημοτικής μας αρχής.
  • Διατυπώσαμε την πρόθεσή μας να είμαστε παρόντες στην επόμενη εκλογική μάχη της αυτοδιοίκησης,  με τις ευρύτερές δυνατές συναινέσεις και συμμαχίες με χώρους και δημότες που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να συμβάλουν στην πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου μας, διατυπώνοντας τις παρακάτω προτάσεις.
  • Στόχος μας είναι  να ανοίξουμε έναν ειλικρινή διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους ανθρώπους που τις απαρτίζουν.
  • Θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους τους επώνυμους αλλά και ανώνυμους συμπολίτες μας, που συνειδητά απέχουν από τα κοινά, πιστεύοντας ότι όλοι είναι ίδιοι και τίποτα δεν αλλάζει. Θέλουμε να τους πούμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν την ευημερία του, άνθρωποι που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, την επιστημονική γνώση και την επαγγελματική εμπειρία να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου. Θέλουμε να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή στον τόπο μας, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
  • Για το θέμα του επικεφαλής της παράταξής μας, θα δεχθούμε προτάσεις από κάθε ενδιαφερόμενο και θα τις αξιολογήσουμε. Θα δημιουργηθεί μια αντιπροσωπευτική επιτροπή που με τρόπο δημοκρατικό, διαφανή και  καλή  πίστη, θα εκλέξει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα ηγηθεί της παράταξης.
  • Η προσπάθεια αρχίζει από σήμερα με ημερομηνία ολοκλήρωσης αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, μιας και βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική εκστρατεία και απ΄ ότι φαίνεται οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν κατά πολύ των δημοτικών. Εμείς θα  εκμεταλλευθούμε  το διάστημα αυτό για τις απαραίτητες διαβουλεύσεις. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η όλη διαδικασία, θα πρέπει  να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο, ώστε να έχουμε τον χρόνο να εκπονήσουμε το πρόγραμμά μας και να το επικοινωνήσουμε στους δημότες μας, με την επιφύλαξη ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αλλάξουν τα δεδομένα.

Μια νέα ισχυρή δημοτική αρχή με ευρύτερη συνεργασία και προοδευτική κατεύθυνση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα τοπικά προβλήματα αλλά και μια γενικότερα ζοφερή κατάσταση.

Το κρατικό χρέος έχει ανέβει στα ύψη, το ιδιωτικό χρέος επίσης, οι Τράπεζες παρά τα εξαγγελλόμενα, με συνοπτικές διαδικασίες παίρνουν τα σπίτια των πολιτών, ο πληθωρισμός έχει χτυπήσει ρεκόρ σαράντα ετών, το ενεργειακό κόστος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, και η ρήτρα αναπροσαρμογής βρίσκεται πλέον στην στρατόσφαιρα, με τον covid πάντα παρόντα.

Έχουμε λοιπόν βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι μπορεί να βρεθούμε ξανά μπροστά σε καταστάσεις, που έχουμε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν με  συσσίτια και ανθρώπους που ψάχνουν τα σκουπίδια για να επιβιώσουν.

Πρέπει έγκαιρα ως δήμος να συγκροτήσουμε ισχυρές κοινωνικές δομές για να βοηθήσουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

«Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι 27/6/2022

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση