Δήλωση Σπήλιου Λιβανού για τις τελευταίες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Ο Σπήλιος Λιβανός, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ της Μαδρίτης:

“Η υπέρβαση των εμποδίων που εγείρουν τυχοδιωκτικές αντιλήψεις και καιροσκοπικές συμπεριφορές επιβεβαιώνει ότι η Συμμαχία διαθέτει τα αναγκαία αντανακλαστικά.
Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μαδρίτη που ανοίγουν τον δρόμο για πρόσκληση ένταξης της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, συνιστά μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, σε μία συγκυρία κρίσιμη, με νέες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές προκλήσεις.
Η Ελλάδα, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζει – από την πρώτη στιγμή – την επικείμενη, διεύρυνση του ΝΑΤΟ, με δύο ακόμα χώρες- μέλη.
Το νέο στρατηγικό δόγμα που θα υιοθετηθεί σήμερα από τη Σύνοδο Κορυφής αποτελεί την «απάντηση» της Συμμαχίας στην πολυπλοκότητα του τρέχοντος διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας.
Η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς Δικαίου αλλά και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τα οποία διασφαλίζονται ακόμα περισσότερο, είναι πυξίδα και οδηγός μας.”

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση