Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: 3η θέση στον κόσμο οι ψυχάρες της Ελλάδας, διέλυσαν 9-7 την Κροατία

Η Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο καθώς επικράτησε με 9-7 της Κροατίας στον μικρό τελικό του 19ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Βουδαπέστη.

Η «γαλανόλευκη» -κόντρα σε όσες ατυχίες συνέβησαν- στην πέμπτη συμμετοχή της σε μικρό τελικό Παγκοσμίου πρωτάθλημα πανηγύρισε το τρίτο της χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της στη συγκεκριμένη διοργάνωση, έπειτα από αυτά στο Μόντρεαλ το 2005 και στο Καζάν το 2015.

Η «ασημένια» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, είχε συναντήσει τους Κροάτες και στο ξεκίνημα αυτού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο ντέρμπι του Β’ Ομίλου, όπου οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 8-8 και σήμερα ήρθε η ώρα να «πετάξει» την Κροατία έξω από το βάθρο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια. Μάλιστα η προηγούμενη φορά που έμειναν οι Κροάτες εκτός βάθρου ήταν το 2005 στο Μόντρεαλ, όταν και πάλι οι Έλληνες τους είχαν νικήσει στον «μικρό» τελικό!

Με κορυφαίο στον μικρό τελικό τον Κώστα Κάκαρη, που σημείωσε τρία γκολ και είχε αρκετές κερδισμένες αποβολές, αλλά και τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο, που έκανε το ματς της ζωής του, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή του αγώνα. Μετά από ένα νωθρό πρώτο οκτάλεπτο, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ευστόχησε μόλις μία φορά αλλά δε δέχτηκε κανένα γκολ, πάτησε γκάζι και με επιμέρους σκορ 4-3 στο β’ οκτάλεπτο πήγε στα αποδυτήρια με διαφορά δύο γκολ, (5-3).

Στο γ’ οκτάλεπτο η «γαλανόλευκη» αύξησε ακόμη περισσότερο τη διαφορά κάνοντας το 8-5, ενώ άντεξε στην πίεση της Κροατίας στην τελευταία περίοδο για να πάρει μια σπουδαία νίκη ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά για την Εθνική ομάδα ανδρών να κατακτά δεύτερο σερί μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, 11 μήνες μετά το ασημένιο μετάλλιο που πανηγύρισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο!

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 4-3, 3-2, 1-2

Η Εθνική είχε 6/10 με παίκτη παραπάνω, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Αντίστοιχα η Κροατία είχε 5/17 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Δερβίσης (7΄34΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα), ο Σκουμπάκης (3΄16΄΄ πριν το τέλος του ματς) και ο Ζούβελα (2΄34΄΄ πριν τη λήξη της αναμέτρησης).

Διαιτητές: Ομε (Γερμανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Γούβης, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς 2, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 1, Μάρινιτς Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοφ 1, Πόπαντιτς

ΠΗΓΗ: https://www.onsports.gr/spor/story/786087/ethniki-polo-andron-xalkini-pagkosmia-protathlitria-i-ellada-9-7-tin-kroatia

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση