Power Pass: Τα 6 μηνύματα στον υπολογιστής σας και οι ημερομηνίες πληρωμής για το επίδομα ρεύματος

Περιμένουμε… για την ημερομηνία πληρωμής για το Power Pass, καθώς ενώ οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο ότι στα ΑΤΜ θα πάτε στις 15 Ιουλίου, πλέον η αναμονή είναι… απροσδιόριστη. Τα έξι μηνύματα που σας βγάζει το gov.gr για το επίδομα ρεύματος και τι πρέπει να κάνετε.

Ειδικότερα, οι πρώτες πληροφορίες και σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, έλεγαν ότι το power pass θα πληρωθεί στις 15 Ιουλίου. Αργότερα όμως, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, η αναμονή θα γίνει… μέρες ή και εβδομάδες. Βέβαια, παρόλα αυτά, αν δεν αλλάξει κάτι στο αρχικό σχέδιο, οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Τα μηνύματα που σας έχει βγάλει η πλατφόρμα του gov.gr για το επίδομα ρεύματος «μαρτυρούν» πολλά σχετικά με την αίτηση σας.

Αναλυτικά τα 5+1 μηνύματα:

1) ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να ενωθούν και να επανυποβληθούν.

2) ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

  • αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.
  • αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

3) ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτίες που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής Αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.

4) ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) που αποστέλλεται στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

5) ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό των εσόδων έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

6) ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει τον λογαριασμό του/της

Τι γίνεται σε περίπτωση που δηλώσετε ψευδή στοιχεία

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε κατά περίπτωση που κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης.

Δηλαδή αν κάποιος λάβει ενίσχυση 450 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 900 ευρώ.

Πηγή: dnews.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση