Έναρξη Β’ Κατασκηνωτικής Περιόδου Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στην Ρίζα Αντιρρίου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18ης Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού για την έναρξη της δεύτερης κατασκηνωτικής περιόδου των κοριτσιών και έδωσε το όνομα στην Κατασκήνωση. Η γενική ονομασία της περιόδου είναι «Χριστός και Ελλάδα» και οι ομάδες έχουν ως ονόματα και προστάτες αγίους νεομάρτυρες της Εκκλησίας: τον άγιο Χρυσόστομο Επίσκοπο Σμύρνης, την αγία Φιλοθέη την Αθηναία, τον άγιο μεγαλομάρτυρα Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τον άγιο Ιωάννη τον Βραχωρίτη και τον άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο.
Μιλώντας στην Αρχηγό, τα στελέχη και τις κατασκηνώτριες αναφέρθηκε στις δικές του αναμνήσεις από την κατασκηνωτική του ζωή ως κατασκηνωτού, στελέχους, υπαρχηγού, κληρικού υπευθύνου και μοιράστηκε μαζί τους εμπειρίες που δείχνουν την αξία και τη σπουδαιότητα της χριστιανικής κατασκήνωσης.
Αναφέρθηκε στους μακαριστούς ιδιοκτήτες και ιδρυτές της Κατασκήνωσης και ιδιαιτέρως στον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος ως ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως δραστηριοποιήθηκε πολύ και αφιέρωσε όλα του τα καλοκαίρια στην διακονία των Κατασκηνώσεων.
Παρουσίασε και εξήγησε την ονομασία της κατασκηνώσεως «Χριστός και Ελλάδα» τονίζοντας ότι η λέξη Ελλάδα που προέρχεται από τους Σελλούς ή Ελλούς που σημαίνει φως, αλλά ο Χριστός είναι το αληθινό φως και δεν μπορούμε να φαντασθούμε την Ελλάδα χωρίς τον Χριστό. Ο Χριστός χωρίς την Ελλάδα εξακολουθεί να λάμπει. Η Ελλάδα όμως χωρίς τον Χριστό δεν μπορεί να ζήσει, γίνεται σκοτάδι.
Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Ελλάδα να πιστεύει πραγματικά στον Χριστό, όπως τον ζει η Ορθόδοξη Εκκλησία, η κατασκήνωση να ανήκει στον Χριστό και τα παιδιά να περάσουν τις ημέρες της Κατασκήνωσης μαζί με τον Χριστό.
Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο https://photos.app.goo.gl/QTVXcMx5fghjsweP8

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση