Γεωργιάδης: Έβαλαν νοθευμένη βενζίνη στο υπουργικό μου όχημα

Για τα καύσιμα μίλησε μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης, «έχει συμβεί και σε εμένα, να βάλουν νοθευμένη βενζίνη στο υπουργικό αυτοκίνητο».

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης, «μου έβαλαν νοθευμένη βενζίνη, έβγαλε πρόβλημα και όμως, ο έλεγχος δεν το… έπιασε το νοθευμένο καύσιμο».

Για τις τιμές των καυσίμων ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «ακολουθούν πτωτική πορεία, είναι κάτω από 2 ευρώ. Άρα είναι πολύ καλύτερα από ότι πριν από δύο μήνες. Τον Μάιο είχα κάνει πρόβλεψη ότι θα είναι ο μήνας με τις υψηλότερες τιμές και μετά θα αρχίσει να πέφτει η τιμή, όπως συνέβη.  Ξύλο να χτυπήσω… γιατί όλα εξαρτώνται από το διεθνές περιβάλλον σε αυτό τον τομέα, άρα είμαστε πολύ ευάλωτοι, αλλά πάντως η τιμή αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερη από ότι ήταν πριν από μερικές εβδομάδες».

Για το Fuel Pass 2, σχολίασε ότι μεγάλο μέρος του κατευθύνεται σε άλλα έξοδα πέραν των καυσίμων, καθώς το 70% των δικαιούχων προτίμησε να λάβει λιγότερα χρήματα κατά 15 ευρώ στον τραπεζικό του λογαριασμό παρά να επιλέξει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι, προκειμένου να τα ξοδέψουν όπου θέλουν.

Για τη νοθεία στα καύσιμα τόνισε ότι μεικτά συνεργεία έχουν ήδη κλείσει μόνιμα δύο πρατήρια, ωστόσο εξήγησε ότι ο έλεγχος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Η νοθεία γίνεται με πολύ εξελιγμένο τεχνικά τρόπο και για να εντοπιστεί πρέπει να είναι σε ποσοστό πάνω από 50%. Αν κάνει κάποιος 40% νοθεία δεν το πιάνεις.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση