Εντοπίστηκε ο δράστης της δολοφονίας στην Άρτα

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Αστροχώρι, στην Άρτα, το απόγευμα της Πέμπτης (11 Αυγούστου), όταν γαμπρός και πεθερός καβγάδισαν άγρια, με τον πρώτο να σηκώνει όπλο και να σκοτώνει τον ηλικιωμένο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 29χρονος είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο με τη σύζυγό του πριν λίγες ημέρες. Η γυναίκα είχε επιστρέψει στο πατρικό της και είχαν συμφωνήσει τους όρους και τους χρόνους κατά τους οποίους θα έβλεπε το παιδί τους, ηλικίας περίπου δύο ετών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η 36χρονη γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί στους συγγενείς της ότι ζει ένα δράμα, με τον πρώην άνδρα της να τη ζηλεύει και να είναι επιθετικός απέναντί της.

Στις πέντε το απόγευμα, ο δράστης, που κατάγεται από τον Μεσόπυργο Άρτας, πήγε στο σπίτι της οικογένειας της πρώην συζύγου προκειμένου να δει το παιδί του. Στην αρχή επικρατούσε ηρεμία μεταξύ των παρευρισκόμενων. Τη «σπίθα» που πυροδότησε την ένταση αποτέλεσε η συζήτηση, μεταξύ του δράστη και της 36χρονης πρώην γυναίκας του, για τα προσωπικά τους. Τα αίματα άναψαν και αφού ο 29χρονος διαπληκτίστηκε με τον πεθερό του, που υπερασπίστηκε την κόρη του έναντι του μαινόμενου πρώην συντρόφου της, πήγε στο αμάξι του, πήρε την κυνηγετική καραμπίνα που είχε σε αυτό και φέρεται να τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Παρόντες τη στιγμή της δολοφονίας ήταν η σύζυγος του ηλικιωμένου, καθώς και η πρώην σύζυγος και το παιδί του δράστη. Ο 29χρονος χωρίς να λογαριάζει τίποτα, εκτός από τον πεθερό του, επιχείρησε να τραυματίσει και την πρώην σύντροφό του, καθώς όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, πυροβόλησε και εναντίον της.

Στη συνέχεια, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Ο δράστης θα αντιμετωπίσει τόσο την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, όσο και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

H ανακοίνωση της Αστυνομίας για το φονικό στην Άρτα

Στην επίσημη ενημέρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, αναφέρεται ότι «βρέθηκε νεκρός σε αύλειο χώρο οικίας σε χωριό της Άρτας 75χρονος ημεδαπός με τραύματα από πυροβόλο όπλο».

Η σύλληψη του 29χρονου, θεωρείται από την Αστυνομία θέμα χρόνου, καθώς το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε εντοπίστηκε από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, τον 29χρονο συνάντησε βοσκός της περιοχής, στον οποίον είπε ότι βγήκε στο βουνό γιατί έχει προβλήματα με συγγενικά του πρόσωπα.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ο δράστης έχει οξύθυμο χαρακτήρα και είναι γνωστός για τις φασαρίες που προκαλεί συχνά για ασήμαντη αφορμή.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση