Ο Εργολάβος 55

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης λόγω καλοκαιριού και δεκαπενταύγουστου επανερχόμαστε δριμύτεροι και καυστικότεροι γιατί προβλέπεται να έχουμε ένα θερμό φθινόπωρο και ένα καυτό χειμώνα και όχι από καιρικά φαινόμενα βεβαίως βεβαίως.. Σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Ολοι οι δήμοι ρίχνουν ασφαλτίκα – Εμάς μας ενδιαφέρει ο “συναυλιακός χάρτης”

Ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου το έργο της Ασφαλτόστρωσης Οινιάδων προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, που ήθελε ο κ. Λύρος να δώσει με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης, καλώντας δηλαδή ημετέρους.

Μήπως σκόπιμα λοιπόν καθυστερούν τα έργα για να μοιραστούν με αδιαφανείς διαδικασίες στους αρεστούς της δημοτικής αρχής; Προχωρήστε κύριοι τα έργα με ανοιχτές δημοπρασίες και αφήστε τα μαγειρέματα.

Για άλλη μία φορά πιαστήκατε στον ύπνο του δικαίου που κοιμάστε εδώ και τρία χρόνια. Τώρα που είναι οι κατάλληλες συνθήκες και όλοι οι δήμοι ρίχνουν «ασφαλτίκα – αγροτική οδοποιία» εσείς πραγματοποιείται μουσικές βραδιές και το χειμώνα που μάλλον κατ’ εσάς θα είναι πιο κατάλληλες συνθήκες, να ρίξετε ασφαλτίκα… Μηχανικός είστε, όπως δηλώνετε, κάτι παραπάνω θα ξέρετε….

Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου: Αναθέσεις, Αναθέσεις, Αναθέσεις…

Μάθαμε ότι στο Μέγαρο έγινε συνάντηση με εργολαβο για την κατασκευή του ΧΥΤΑ. Όχι η συνάντηση δεν έγινε με τον εργολάβο που εκτελεί το έργο και έχει πάρει σωρεία αποζημιώσεων, αλλά με άλλον.

Αληθεύει ότι έγινε συζήτηση για νέα σύμβαση;

Μήπως υπήρξε συνεννόηση με τον εργολάβο να φέρει την μελέτη έτοιμη, η οποία φυσικά θα είναι έτσι ώστε να τους βολεύει όλους;

Συνέχεια στο επόμενο επεισόδιο γιατί εμείς μάθαμε και πόσο αυξήθηκε ο προϋπολογισμός και πώς θέλετε να αναθέσετε το έργο!

Προσέξτε γιατί η αποκεντρωμένη ήδη σας ακύρωσε άλλη ανάθεση. Μην παίζεται λοιπόν παιχνιδάκια με την υγειονομική βόμβα που λέγεται ΧΥΤΑ.

Με καθυστέρηση τριών χρόνων υλοποιείται τα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής κ. Λύρο

Μονο τρία χρόνια πέρασαν για να βγει ανάδοχος για τις παιδικές χαρές που είχε παραλάβει έτοιμες ως έργο ο κ. Λυρος από την προηγούμενη δημοτική αρχή Καραπάνου.

Μήπως για να καταλήξει το έργο σε αρεστούς ανάδοχους, όπως και έγινε;

Πόσες φορές δημοπρατήθηκε το έργο για τις παιδικές χαρές, θα μας πει κάποιος;

Γιατί καθυστερήσατε τρία ολόκληρα χρόνια στερώντας παιδικές χαρές από τα παιδιά του Δήμου;

Βέβαια απ’ ότι πληροφορηθήκαμε θα χρεώσετε τα δημοτικά ταμεία +65.000 ευρώ λόγω του διαφορετικού τρόπου δημοπράτησης.

Επίσης δεν αναφερθήκατε στην ανακοίνωση σας για τις δύο μεγάλες παιδικές χαρές που χάθηκαν για τον δήμο μας από το πράσινο ταμείο, αξίας 200.000 ευρώ περίπου..

Για ποιο λόγο δεν έχει κολυμβητήριο το Μεσολόγγι;

Η προηγούμενη δημοτική αρχή έκανε την μελέτη, βρήκε τα χρήματα και δημοπράτησε το έργο του κολυμβητηρίου στο ΔΑΚ Μεσολογγίου.

Η παρούσα δημοτική αρχή με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της, δεν προχώρησε το έργο και θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου και τον τότε Αντιδήμαρχο Έργων κ. Διαμαντόπουλο για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκε, στερώντας από τους δημότες ένα έργο που ήταν όνειρο χρόνων;

κ. Πρόεδρε Τ.Κ Γουριάς καλά τα τραπέζια και τα πανηγύρια – Από Έργα πώς πάμε;

κ. Πρόεδρε της Τ.Κ. Γουριάς και όχι “Γούργιας” που τώρα τελευταία συνηθίζει να αποκαλεί την κοινότητα σας ο κ. Λύρος. Το βράδυ που συνφάγατε και συνπίνατε στην μουσική βραδιά του αναφέρατε για πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην κοινότητα σας;

Τα πεζοδρόμια έχουν καταληφθεί από τα χορτάρια και οι δημότες αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Μήπως του είπατε για τις τεράστιες λακούβες που υπάρχουν καθ’ όλο το μήκος και πλάτος της κοινότητας σας;

Μήπως του δείξατε τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην πλατεία, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση;

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1 Ο Δήμαρχος της πόλη μας εκτός από μηχανικός που είναι όπως δηλώνει… Μάλλον έγινε και φωτογράφος…

2 Ένα κάκιστο πεζοδρόμιο το οποίο στοίχισε 270.000 ευρώ στους δημότες και λέτε ότι μας κοιτάτε στα μάτια; Μήπως χρειάζεστε οφθαλμίατρο;

3 Δημητράκη την πήρες την θεσούλα και τώρα βγαίνεις και λες στην πιάτσα πως δεν θα είσαι υποψήφιος. Θα είσαι υποψήφιος και θα πεις και ένα τραγούδι, γιατί ο τρόπος που πληρώνεσαι θα σε αναγκάσει να είσαι…

4 Κάποιοι βασίζονται στις φωτογραφίες και νομίζουν ότι έτσι κλείνουν υποψηφίους για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές…. Είναι γελασμένοι, δεν θα καταφέρουν να φτιάξουν ούτε ψηφοδέλτιο.

5 Πρώην αιρετός των Οινιάδων ξημεροβραδιάδεζαι έξω απ’ το γραφείο του Δημάρχου…. Τι να θέλει άραγε; Δεν ανασταίνεται ο Λάζαρος φίλε μου… Μία φορά έγινε το θαύμα, δεύτερη όχι!

6 Κάποιοι αιρετοί που επισκέπτονται τις εκδηλώσεις συλλόγων, καλά θα είναι να παραμένουν και να αγοράζουν λαχνούς για τη λαχειοφόρο του συλλόγου ώστε να την ενισχύσουν… Και όχι να την κάνουν με ελαφρά πηδαματάκια..

Τέλος

Καλό απόγευμα, ανανεώνουμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση