Ενθουσίασε η εμφάνιση του Παντελή Θαλασσινού στο Μεσολογγι (φωτο)

Ο τομέας πολιτισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική του Μουσικού Ομίλου Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών» υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ Δημήτρη Μανωλάτου, προσέφεραν στο κοινό απερίγραπτες μουσικές στιγμές συγκίνησης, με τον αγαπημένο τραγουδοποιό Παντελή Θαλασσινό.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, με ελεύθερη είσοδο. Κεντρικό θέμα της βραδιάς ήταν οι «Χαμένες Πατρίδες»  Πατρίδες χαμένες μα ποτέ ξεχασμένες. Στην αφήγηση ήταν ο κ Χρήστος Ζήσης, ο οποίος επέλεξε και τα κείμενα της βραδιάς.

Το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης κ Νεκτάριος Φαρμάκης, η αντιπεριφερειάρχης κ Σαλμά, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο πρέσβης της Νιγηρίας στην Ελλάδα, πλήθος επισήμων και πλήθος κόσμου που κατέκλεισε το λιμάνι Μεσολογγίου παρά τη δυνατή βροχή.

Ο Παντελής Θαλασσινός σε καθηλωτικές ερμηνείες και τραγούδια σταθμούς, τόσο από την προσωπική του δισκογραφία όσο και μέσα από το ρεπερτόριο που πραγματεύεται την παράδοσή μας, ταξίδεψε το κοινό στα μονοπάτια της νοσταλγίας, της χαράς και της συγκίνησης. Δεν έλειπαν από τη βραδιά οι πιστοί του συνεργάτες Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι και Σωτήρης Μαργώνης στο βιολί.

Ο Μουσικός Όμιλος ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ – με εξήντα νέους μουσικούς συνέπραξε μουσικά με τον τραγουδοποιό και τον συνόδευσε παρά τη βροχή.

Στο πλευρό του σημαντικού τραγουδοποιού βρισκόταν η Κύπρια ερμηνεύτρια Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου στο τραγούδι, η οποία με ξεχωριστή σκηνική παρουσία χάρισε στο κοινό συγκινητικές ερμηνείες και πλαισίωσε επάξια τον τραγουδοποιό. Το θετικό κλίμα μεταξύ τους και η μουσική τους χημεία ήταν εμφανή.

Στιγμή σταθμός της μεγαλειώδους μουσικής βραδιάς ήταν η προσφορά δώρου από παιδί ΑμεΑ στον ξεχωριστό τραγουδοποιό ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνηση του.

Τέτοιες μουσικές βραδιές έχει ανάγκη ο τόπος και αυτό αποδείχθηκε χθες βράδυ στο Λιμάνι Μεσολογγίου, με το πλήθος του κόσμου που έδωσε το παρόν μέχρι το τέλος, παρά τη δυνατή βροχή.

Δείτε φωτογραφίες του Κώστα Παραβατού:

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση