Μεσολόγγι: Παραίτηση του επιστημονικά υπεύθυνου, Γιώργου Παπαδόπουλου

Την παραίτησή του από τη θέση του επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Μεσολογγίου υπέβαλε ο Διευθυντής Γενικής Ιατρικής  Γιώργος Παπαδόπουλος, επεξηγώντας σε μακροσκελή ανακοίνωσή του τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

«Δημιουργήθηκαν αφορμές εντάσεων (ασήμαντων ουσιαστικά) ενάντια στις οποίες δυστυχώς δεν υπήρχε η ανάλογη υποστήριξη», υπογραμμίζει σε σημείο της χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αφορμή την παραίτησή μου από τη θέση του Επιστημονικά Υπεύθυνου του Κ. Υ. Μεσολογγίου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα σύντομο οδοιπορικό των δέκα μηνών που διηύθυνα τη Μονάδα.

Αρχές Νοεμβρίου ,λοιπόν, με εντολή  του Διοικητή της  6ης ΥΠΕ  και χωρίς να ερωτηθώ,ανέλαβα τα καθήκοντά μου. Παρέλαβα μια Μονάδα με 9 Νοσηλεύτριες, 2 Μαίες, 1 Επισκέπτρια Υγείας και 1 υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων. Συστεγαζόμενη στον ίδιο χώρο  ήταν και η ΤΟΜΥ Μεσολογγίου με έναν Παιδίατρο και 2  Νοσηλεύτριες.

Δυστυχώς το έργο μου ήταν δύσκολο καθώς αυτή η Δομή Υγείας, στην καρδιά της πόλης μας, ήταν παντελώς άγνωστη τόσο στους πολίτες , όσο και σε θεσμικούς παράγοντες της πόλης. Οι δραστηριότητές της, παρά τον απίστευτο αριθμό νοσηλευτικού προσωπικού, περιορίζονταν μόνο στον εμβολιασμό covid -19.

Άμεσα έγινε προσπάθεια οργάνωσης της Μονάδας. Ξεκίνησα τη συνταγογράφηση, την παρακολούθηση ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, την περιποίηση τραυμάτων και τη διεκπεραίωση απλών περιστατικών, ώστε να αποφορτίζονται τα Επείγοντα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και να μειώνεται η ταλαιπωρία των ασθενών.

Όλα τα ραντεβού διεκπεραιώθηκαν τηλεφωνικά ώστε να υπάρχει η ελάχιστη χρονική επιβάρυνση του πολίτη.

Με την προμήθεια από το Νοσοκομείου Μεσολογγίου γυναικολογικής πολυθρόνας και με προσωπικά έξοδα οργανώθηκε αίθουσα για τη λήψη Test Pap και δρομολογήθηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρας,ενός από τα καλύτερα εργαστήρια στη χώρα μας. Ταυτόχρονα εξασφαλίστηκε η ενασχόληση των 2 Μαιών  με το αντικείμενό τους.

Με προσωπικές παρεμβάσεις επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες διορισμού σε μόνιμη θέση της  Οφθαλμιάτρου και έγινε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν  ώστε να παραληφθεί το συντομότερο το αυτόματο διαθλασίμετρο Topcon KR800 και να ξεκινήσει η λειτουργία  του Οφθαλμολογικού Ιατρείου. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω δημοσίως τον Υπεύθυνο Προμηθειών κ. Ανδρέα Κεπενό και τις υπαλλήλους κ.  Σφαέλου και κ. Πολυζώη για τον ζήλο τους.

Παράλληλα έγινε προμήθεια φαρμακευτικού υλικού, σανίδα μεταφοράς ασθενούς, απινιδωτή και κλιβάνου για αποστείρωση εργαλείων. Δυστυχώς, όταν παρέλαβα, η Μονάδα δεν διέθετε Betadine, ούτε αποστειρωμένες γάζες.

Έγιναν επίσης συντήρηση ληγμένων πυροσβεστήρων, συντήρηση της μονάδας κλιματισμού και απεντόμωση. Με προσωπικά μου έξοδα αποκαταστάθηκαν επίσης πολλοί λαμπτήρες της Μονάδας.

Ταυτοχρόνως με τα παραπάνω ξεκίνησε η προσπάθεια προβολής του Κ. Υ. στον Τύπο και επισκέψεις Δημοσίων Προσώπων, τόσο για να γίνει γνωστή στους πολίτες όσο και για να προωθηθούν θέματα στελέχωσης και επέκτασης της Μονάδας, λόγω του σοβαρού προβλήματος χώρου με έλλειψη ακόμη και Αίθουσας Επειγόντων περιστατικών.

Ζητήθηκε η πρόσληψη  Οδοντιάτρου, Γενικού Ιατρού και η δυνατότητα  λήψης Υπηρεσίας Υπαίθρου ( Αγροτικό) στο Κ.Υ. Μεσολογγίου.

Αιτήθηκα επίσης την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, φύλαξης και μόνιμου διοικητικού υπαλλήλου.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των προσπαθειών, με τη βοήθεια του Θεού, ήταν στο μέχρι πρότινος άγνωστο Κ.Υ Μεσολογγίου να συρρέουν χιλιάδες συμπολίτες μας – ενδεικτικά το τελευταίο εξάμηνο εξυπηρετήθηκαν  στη Μονάδα περίπου 4000  άτομα- και να δέχομαι συγκινητικά σχόλια για την προσπάθειά μου και αγανάκτηση για την απραξία του παρελθόντος.

Δυστυχώς όμως δεν αγκάλιασαν όλοι αυτή την προσπάθεια. Η τήρηση του ωραρίου 7-3.00 ( και από εμένα προσωπικά, παρότι το ωράριο για εμένα και την Οφθαλμίατρο  είναι 8-3.00) και η εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων καλής λειτουργίας και συμπεριφοράς προς τους πολίτες δεν ήταν από όλους αποδεκτή.

Δημιουργήθηκαν αφορμές εντάσεων (ασήμαντων ουσιαστικά) ενάντια στις οποίες δυστυχώς δεν υπήρχε η ανάλογη υποστήριξη.

Για τους παραπάνω λόγους υπέβαλα για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα την παραίτησή μου.

Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη απέναντι στον Θεό και στους συμπολίτες μου ότι έκανα ό,τι περισσότερο μπορούσα, αδιαφορώντας για τη χρονική εμπλοκή και παραμελώντας ακόμη και την οικογένειά μου και την υγεία μου.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εμπιστεύθηκαν το Κ. Υ. Μεσολογγίου και εμένα προσωπικά καθώς και τους 700 σχεδόν εγγεγραμμένους στον Οικογενειακό Ιατρό το  τελευταίο δεκαήμερο. 

Ιδιαίτερη αναφορά θα ήθελα να κάνω στη συμβολή στην άριστη λειτουργία της Μονάδας της κ. Μιμίκας Καλαποδά – Γουίβερτ , του ΤΕ Νοσηλευτή κ. Μιχάλη Χρυσαυγή που υπερέβαλλε ευατόν και της κ. Αγγελικής Μαυριακά που ακούραστα φρόντιζε την εξαιρετική εικόνα του Κ.Υ. Επίσης ευχαριστώ και την πλειοψηφία του προσωπικού που συνέβαλε θετικά.

Τους λίγους που πολέμησαν την προσπάθεια τούς ευχαριστώ πολύ γιατί επιτέλους θα ασχοληθώ ξανά με την οικογένειά μου.

Γιώργος Κ. Παπαδόπουλος

Διευθυντής Γενικής Ιατρικής

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση