Πένθος στον Άρη Αιτωλικού – «Έφυγε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Άγγελος Ποριτσάνος

Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών ο Άγγελος Ποριτσάνος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Αιτωλικού, βυθίζοντας στο πένθος το τοπικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας.

Γεννημένος το 1949, ο Άγγελος Ποριτσάνος, γνωστός και ως «Ούγγρος», αγωνίστηκε για μία δεκαπενταετία με τη φανέλα του Άρη Αιτωλικού ενώ πέρασε και από τον Παναιτωλικό, τον Παναθηναϊκό και την ομάδα της Καστοριάς.

Η Διοίκηση του Άρη Αιτωλικού εξέδωσε την ακόλουθη συλλυπητήρια ανακοίνωση μαζί με μια μικρή ιστορική αναδρομή:

Ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Άρης Αιτωλικού» και ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών «Άρης Αιτωλικού», εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Αγγελου Ποριτσάνου ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή.
Ο εκλιπών υπηρέτησε με μεγάλη τιμή και επιτυχία την ιστορική φανέλα της ομάδας μας για μία δεκαπενταετία (1963 – 1978).
Καλό Παράδεισο, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει Άγγελε:

Άγγελος Ποριτσάνος, ο «Ούγγρος»

«Γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1949 και σε ηλικία μόλις 13 χρονών ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αρη Αιτωλικού. Την περίοδο 1966-67 γίνεται πόθος έλξης από τον Παναθηναϊκό, στον οποίο πηγαίνει, αλλά μένει μόλις έξι μήνες, διότι η τότε διοίκηση του Αρη Αιτωλικού δεν επέτρεψε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Στην συνέχεια της σταδιοδρομίας στα γήπεδα, αγωνίζεται στην Καστοριά και στον Παναιτωλικό και μία “ανάσα” από την Α.Ε. Μεσολογγίου, χωρίς και πάλι να επιτρέψουν οι διοικούντες των “κιτρινόμαυρων”, να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του.

Στον Άρη Αιτωλικού, υπήρξε ίσως ο κορυφαίος, κατά πολλούς, παίκτης όλων των εποχών. Ενας ζογκλέρ, ένας μάγος της “στρογγυλής θεάς”… Είχε την ικανότητα να περάσει μία ολόκληρη ομάδα μόνος του… Διέθετε μαεστρία στο παιχνίδι του, φοβερά πόδια, φαντασία, δημιουργικές και εκτελεστικές αρετές.

Ένας πλήρης παίκτης, μία ηγετική φυσιογνωμία που ξεχώριζε σε μία εποχή ρομαντική, τότε που ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα για να απολαύσει πραγματικό ποδόσφαιρο, περίτεχνες ενέργειες, γνήσια ταλέντα…

Στην ηλικία των μόλις 29 χρονών, αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Οι λόγοι ήταν δύο. Ο πρώτος ήταν ο θάνατος της πολυαγαπημένης του συζύγου και ο δεύτερος ήταν οι συκοφαντίες ως προς το πρόσωπό του, έπειτα από έναν αγώνα μεταξύ του Αρη Αιτωλικού και της Α.Ε. Μεσολογγίου.

Τον Αρη Αιτωλικού τον αγάπησε και τον λάτρεψε, όπως αντίστοιχα και οι φίλοι της ομάδας εκείνον. Υπήρξε πράγματι ένας τεράστιος μπαλαδόρος, ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής πολύ “μπροστά” για την εποχή του… Αξιζε να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο…

Τον ευχαριστούμε για όλες τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε…»

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση