Γρηγόρης Θεοδωράκης: : «Έξυπνη πόλη σημαίνει δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών»

Ο συμπατριώτης μας Γρηγόρης Θεοδωράκης, πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχε (εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) στην εκδήλωση με τίτλο «Η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στις έξυπνες πόλεις» της θεματικής «Ελλάδα-Γαλλία: Διμερής Βιομηχανική Συνεργασία», που πραγματοποιήθηκε στο Thessaloniki Helexpo Forum, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, ο κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, ο κ. Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Λάζαρος Μαλούτας Δήμαρχος Κοζάνης, ο κ. Σπυρίδων Παμπουκίδης, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας πληροφορικής OTS Α.Ε.,, ο κ.  Florian Trentesaux Project Manager της «BOUYGUES ENERGIES & SERVICES FRANCE», η κ. Sandrine Mouchet  Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, και η Αντιπρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κα. Μαρία Βοζίκη.

Ο κ. Θεοδωράκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας τονίζοντας την ανάγκη οι σύγχρονες πόλεις να είναι βιώσιμες και ανθεκτικές και πρόσθεσε ότι «η έννοια της έξυπνης πόλης δεν είναι μία στατική έννοια αλλά δυναμική. Το ζητούμενο είναι τα δεδομένα που παράγονται κάθε στιγμή, να είναι σε θέση οι τοπικές κοινωνίες να τα χρησιμοποιούν εκμεταλλευόμενες τη νέα τεχνολογία που προχωρά και μεταλλάσσεται με ταχείς ρυθμούς». Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού των δράσεων καθώς και στην ανάγκη μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. «Έξυπνη πόλη σημαίνει πιο ανοιχτή, πιο διαδραστική πιο δημοκρατική διοίκηση της πόλης. Έξυπνη πόλη σημαίνει δυνατότητα των πολιτών να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση