Πρέβεζα: Συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της συμμορίας της Πολυτεχνειούπολης – Στην κατοχή τους βρέθηκε υποπολυβόλο

Σε δύο ακόμα συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την υπόθεση της εξάρθρωσης των τριών συμμοριών που δρούσαν στην Αττική, έχοντας ως αρχηγείο την φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου.

Πρόκειται για δύο άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα υποπολυβόλο, δύο γεμιστήρες, πενήντα φυσιγγια, 535 ευρώ, ρολόι χειρός, ρούχα και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες, ένα αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022, στην Πρέβεζα, δύο άτομα, μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και κλοπές οχημάτων, σε Αττική, Λαμία, Κόρινθο και Ναύπακτο.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν ως μέλη μίας απ’ τις εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν με έδρα και ορμητήριο την Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου (σχετ. το από 28-09-2022 Δελτίο Τύπου).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της συμμορίας τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε καταστήματα, ενώ προέβαιναν και στην κλοπή οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής από τα σημεία των ληστειών.

Εξιχνιάστηκαν 3 περιπτώσεις ενόπλων ληστειών και μία απόπειρα ληστείας σε καταστήματα, καθώς και 2 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

υποπολυβόλο,

2 γεμιστήρες,

50 φυσίγγια,

535 ευρώ,

ρολόι χειρός,

είδη ρουχισμού και παπούτσια που χρησιμοποιήθηκαν σε ληστείες,

αυτοκίνητο και

3 κινητά τηλέφωνα.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, περιλαμβάνονται δύο ακόμη άτομα τα οποία είναι έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση