Σχολιάζοντας την επικαιρότητα – Όλγα Δασκαλή “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα:

Διαβάσαμε για τον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό που θα μας δώσει ιδέες για την ενοποίηση του χώρου γύρω από τον Κήπο των Ηρώων.

Κύριε Δήμαρχε,

από την αρχή της συγκεκριμένης προσπάθειας σας επισημάναμε ότι αν και η ιδέα της ενοποίησης των χώρων είναι καλή – μια ιδέα που προϋπήρχε της θητείας σας – ο τρόπος υλοποίησης είναι τελείως άστοχος. 

Για να αποδώσει ένα τέτοιο εγχείρημα, από την στιγμή που πληρώνουμε για αυτό και δεν μας παρέχεται δωρεάν, οφείλουμε ως πόλη να έχουμε διασφαλίσει τις διαδικασίες συμμετοχής των πολιτών, των φορέων και των συλλόγων σε μια δημόσια διαβούλευση. Επίσης να έχουμε ετοιμάσει την κυκλοφοριακή μελέτη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτών των χώρων. Όταν γίνουν αυτά τότε έχει νόημα να προχωρήσουμε στη σύνταξη ενός master plan για την ανάδειξη της περιοχής γύρω από τον Κήπο των Ηρώων δηλαδή από το Επισκοπείο (Δεσποτικό – γραφεία Μητρόπολης) έως το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Για το Δεσποτικό υπάρχει μελέτη ανάπλασης αξιοποίησης του χώρου κάτι το οποίο πρέπει να συμπεριληφθεί στο συνολικό σενάριο ανάπτυξης της περιοχής. 

Αυτή την στιγμή δαπανάτε 30.000 ευρώ δημοτικό χρήμα για να μας δώσουν ιδέες, οι οποίες ακριβώς επειδή δεν θα βασίζονται σε ρεαλιστικά δεδομένα, θα μείνουν στα συρτάρια. 

Γιατί αυτά τα χρήματα δεν προστίθενται στον προϋπολογισμό για την τόσο αναγκαία και απαραίτητη κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης; 

Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο

Συντασσόμαστε με την προσπάθεια που γίνεται  για την στέγαση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στο κληροδότημα Κυριαζή. Υπογράφουμε και εμείς την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να υλοποιηθεί το αυτονόητο. Δεν γίνεται να διαθέτουμε ένα από τα 9 Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας και να μην ασχολούμαστε με την στέγαση του. Δεν γίνεται να έχουμε παιδιά σε τολ και κτίρια να σαπίζουν! 

Για την ιστορία, το πρώτο θέμα που έθεσε η Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου και επικεφαλής του Δημοτικού συνδυασμού μας, στην συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη, τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν αυτό. Ότι πρέπει η Αντιπεριφερειάρχης να ενεργοποιήσει το Κληροδότημα ως αρμόδια λόγω της θέσης της για να στεγαστεί το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο. Και ήταν και από τα πρώτα θέματα-έργα που θέσαμε στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τις προτάσεις μας για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020, αναγκαίο έργο που επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο. Είναι δυνατόν τόσο χρονικό διάστημα να μην ασχολείται κανείς επί της ουσίας με αυτό το θέμα;  

Για τον ΧΥΤΑ

Τα έργα που θα γίνουν, επειδή κατασκευαστικά ταιριάζουν με ενός ΧΥΤΥ (χώρος ταφής υπολειμμάτων), μας δίνουν την δυνατότητα να λειτουργήσουμε τον χώρο αυστηρά ως ΧΥΤΥ. Να μην θάβουμε δηλαδή απορρίμματα αλλά τα υπολείμματα τους. Αρκεί να ξεκινήσουμε άμεσα την διαλογή στην πηγή και να λειτουργήσουμε ως πρέπει την ανακύκλωση. Οφείλουμε από τώρα να ξεκινήσουμε την οργάνωση των παραπάνω και την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών.

Και φυσικά να προβλέψουμε κονδύλια συντήρησης του ΧΥΤΥ και τρόπο λειτουργίας (ανθρώπινο δυναμικό και οργανόγραμμα). Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και ανυπολόγιστο δημοτικό χρήμα όλο αυτό το διάστημα!

Εκ μέρους του συνδυασμού “Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”

Επικεφαλής Συνδυασμού Όλγα Δασκαλή

[email protected]

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση