Στο συνέδριο καινοτομίας INNOVEIT ΑTHENS ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκώνας Ζαΐμης

Με τον Υφυπουργό Έρευνας & Τεχνολογίας Χρήστο Δήμα, τον Καθηγητή Γιώργο Χρυσολούρη και επιστήμονες – ερευνητές από χώρες του εξωτερικού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, συμμετέχοντας στο συνέδριο καινοτομίας με θέμα «Digital Production & AI for Sustainability», που έγινε υπό την αιγίδα του InnovEITATHENS στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα στις 5, 6, 7 Οκτωβρίου 2022. 

Ένα συνέδριο καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Γνώσης και Καινοτομίας για την Μεταποίηση (ΕΙΤ- Manufacturing), όπου συζητήθηκε η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης (ΑrtificialΙntelligence), στην μεταποίηση, με την συμμετοχή του Εργαστήριου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Παν/μίου Πατρών. 

«Ήταν μια λαμπρή εκδήλωση με ομιλητές υψηλού κύρους. Μέσα από αυτές τις διοργανώσεις βγαίνουν σημαντικά συμπεράσματα και ιδέες για το μέλλον όχι μόνο της κάθε χώρας και Περιφέρειας αλλά γενικότερα της ανθρωπότητας. Νέα επιχειρηματικότητα,  φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και τρόποι βιώσιμης ανάπτυξης ήταν μερικές από τις θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν από τους σπουδαίους ομιλητές Έλληνες και ξένους», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης, ο οποίος συζήτησε τις δυνατότητες αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και καινοτόμων διεργασιών παραγωγής για τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση