«Κιβωτός του Κόσμου»: «Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο φως»… απειλεί ο πατέρας Αντώνιος

O πάτερας Αντώνιος με νέα του δήλωση ισχυρίζεται ότι στην «Κιβωτό του Κόσμου» δεν έχει υπάρξει καμία ασέλγεια σε κανένα παιδί, ενώ τις επαφές με τους τρεις δικηγόρους για την υπόθεση έχει αναλάβει η πρεσβυτέρα καθώς και ο Ιρακινός διευθυντής της δομής.

«Καμία ασέλγεια δεν υπάρχει σε κανένα παιδί. Θα απαντήσω σε όλα. Θα πέσετε από τα σύννεφα με ό,τι βγει στο “φως”. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του», λέει στο Star ο πατέρας Αντώνιος. Από την πλευρά της η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, υποστηρίζει πως «δεν έχουν στοιχεία για όλα αυτά που λένε. Μας βομβαρδίζουν από παντού. Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το κλουβί που λένε και τις τιμωρίες. Δεν ψάχνουμε στοιχεία για να αθωωθούμε, γιατί δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δώσαμε τα σπλάχνα μας για τα παιδιά». Από την πλευρά τους οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου, αναφέρουν ότι «ο πατέρας θα αποκαθηλωθεί, θα σταυρωθεί και θα αναστηθεί».

Τα ακίνητα-«φιλέτα» αξίας 4 εκατ. και τα 130.000 σε προσωπικό λογαριασμό

Στο μεταξύ την ώρα που οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου, με 15 στελέχη να βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ερευνών, δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες. Μαζί με τα υψηλά χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, αποκαλύπτονται και δωρεές ακινήτων-«φιλέτων».  

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τους οικονομικούς ελέγχους, φαίνεται ότι σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα είχαν  130.000 ευρώ. Σημειώνεται πως τα χρήματα αυτά – σύμφωνα με το Mega – βρίσκονται σε προσωπικό λογαριασμό και όχι σε κάποιον που αφορά την «Κιβωτό του Κόσμου». 

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Πέμπτη, έχουν ξεκινήσει και οι οικονομικοί έλεγχοι στις δομές της μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Χίο, την Καλαμάτα, την Πωγωνιανή και την Κόνιτσα.

Οι δωρεές εκατομμυρίων 

Εκτός από τους κρυφούς λογαριασμούς και τις θυρίδες, εντύπωση προκαλεί και η μεγάλη ακίνητη περιουσία τόσο της Οργάνωσης όσο και του πρώην ΔΣ.

Όπως παρουσιάζει το Mega, τα ακίνητα της «Κιβωτού» τα οποία έχουν δωριστεί στην Οργάνωση βρίσκονται σε:

– Άνοιξη Διονύσου

– Αγία Παρασκευή

– Παγκράτι

– Γλυφάδα

– Πετρούπολη

– Ζεφύρι

– Ηλιούπολη

– Νίκαια

– Πεύκη

– Νέα Ιωνία

Συγκεκριμένα, το ακίνητο στην Άνοιξη Διονύσου είναι μια μεζονέτα με εμπορική αξία 600.000 €. Στην Αγία Παρασκευή, η Οργάνωση διαθέτει, μετά από δωρεά, τρία διαμερίσματα, δύο αποθήκες και δύο θέσεις πάρκινγκ, με εμπορική αξία 550.000 €.

Στο Παγκράτι έχει δύο καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα με εμπορική αξία 230.000 €, ενώ στην Γλυφάδα ένα διαμέρισμα με εμπορική αξία 200.000 €. Η Οργάνωση έχει ακίνητα και στην Περιφέρεια και σε νησιά. Στη Χίο, η «Κιβωτός» διαθέτει οικόπεδο 2.372 τ.μ. με αξία 400.000 € ενώ στη Θεσσαλονίκηκαι συγκεκριμένα στο Νέο Ρύσιο, έχει μεζονέτα 303 τ.μ. με αξία 1.000.000 €.

ΒΊΝΤΕΟ

Πηγή: protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση