Εταιρεία παραγωγής διαψεύδει ότι αρνήθηκε να παίξει σε παιδιά αστυνομικών, λόγω του επεισοδίου με τον 16χρονο Ρομά

Σάλος προκλήθηκε από δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τους συντελεστές της παιδικής παράστασης “Θησέας και Αριάδνη” -παρουσιάζεται κάθε Κυριακή πρωί στο Θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης– να αρνούνται να παίξουν για τα παιδιά των υπαλλήλων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, λόγω του πυροβολισμού στον 16χρονο Ρομά.

“Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε παράσταση για τα συγκεκριμένα παιδιά και καλούμε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας να αποκαταστήσει την αλήθεια των πραγμάτων”, απαντά η εταιρεία παραγωγής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής Kolossaion Productions αναφορικά με τα σχετικά δημοσιεύματα, διαψεύδεται ότι οι συντελεστές της παιδικής παράστασης αρνήθηκαν να παίξουν για τα παιδιά των Αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη.

“Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε παράσταση για τα συγκεκριμένα παιδιά και καλούμε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με τη σειρά του, την αλήθεια των πραγμάτων”, αναφέρει η εταιρεία παραγωγής Kolossaion Productions, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Voria.gr.

“Για τη σκηνοθέτιδα και τους συντελεστές της παράστασης, για τους ηθοποιούς αλλά και την ίδια την εταιρεία παραγωγής και τους ανθρώπους της, τα παιδιά όλου του κόσμου είναι παιδιά μας. Καμία διάκριση, καμία επιλογή και κανένας αποκλεισμός παιδιού δεν είναι, για εμάς, επιτρεπτή” προσθέτει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Voria.gr, οι υπεύθυνοι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης ζήτησαν μία έξτρα παράσταση για τα παιδιά των εργαζόμενων στο Αστυνομικό Μέγαρο το προηγούμενο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το πρωί. Ωστόσο ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές δήλωσαν κώλυμα για την μέρα και την ώρα -δεδομένου ότι η παράσταση θα ήταν εκτός του προγράμματος- και η εταιρεία ενημέρωσε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ότι η εκδήλωση για τα παιδιά δεν μπορούσε να γίνει το Σάββατο. Οι δύο πλευρές άφησαν ανοιχτή την μεταξύ τους επικοινωνία για να βρεθεί μία άλλη μέρα. Ωστόσο, μέσα στην ημέρα κυκλοφόρησαν πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης ότι οι συντελεστές αρνήθηκαν να παίξουν για τα παιδιά των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του επεισοδίου με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

“Είναι άξιον απορίας πώς μία συνηθισμένη συζήτηση για τη διερεύνηση και τον προσδιορισμό της πρόσφορης ημέρας προσέλευσης της συγκεκριμένης ομάδας παιδιών εντός του προγραμματισμού των παραστάσεων, η οποία εκκρεμεί, εξελήφθη ως άρνηση, συνδεόμενη μάλιστα με την ιδιότητα των γονέων τους. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να δώσουμε παράσταση για τα συγκεκριμένα παιδιά και καλούμε το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας να αποκαταστήσει, με την σειρά του, την αλήθεια των πραγμάτων”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας”.

“Αρνούμαστε να γίνουμε αντικείμενο αβάσιμων και κακόβουλων σχολίων, καθώς και να εργαλειοποιηθούμε στο βωμό οποιασδήποτε αντιπαράθεσης, καλούμε τους παράγοντες του δημοσίου διαλόγου να αντιληφθούν ότι η αναπαραγωγή ενός θέματος άνευ αντικρίσματος τροφοδοτεί μια ακόμη διχαστική κατάσταση στην Πόλη και στον θεατρικό χώρο, που διακινδυνεύει μια θεατρική παράσταση και δη παιδική. Κατόπιν δε της δήλωσής μας αυτή κάθε περαιτέρω συνέχεια του θέματος από τον οιονδήποτε, ιδίως όταν συνοδεύεται από απειλές και χαρακτηρισμούς θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη” καταλήγει η ανακοίνωση.

thetoc.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση