Εύα Καϊλή: Η πιο κρίσιμη ημέρα έφθασε – Σήμερα απολογείται και αποφασίζεται η αποφυλάκιση της ή μη

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την Εύα Καϊλή, καθώς απολογείται για το “Qatar Gate” στις Βρυξέλλες στις 9 το πρωί της Πέμπτης, όταν και θα μάθει αν θα παραμείνει κρατούμενη στις φυλακές του Χάρεν ή θα αφεθεί ελέυθερη εάν θα βγει με περιοριστικούς όρους, ή με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μέχρι τη δίκη της. Η ίδια φέρεται να μην έχει αντιληφθεί την πλήρη διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή είδαν στις Βρυξέλλες οι δικηγόροι της και όπως ανέφεραν συνάντησαν έναν άνθρωπο δυστυχισμένο που ανησυχεί για την δίχρονη κόρη της, την οποία δεν έχει δει καθόλου όλες αυτές τις ημέρες, καθώς η μόνη επίσκεψη που έχει δεχτεί στις φυλακές του Χάρεν είναι από τον πατέρα της.

Η Ευα Καϊλή υποδέχτηκε τους δικηγόρους της σε ένα κοινόχρηστο χώρο στις φυλακές με την συνάντηση να κρατά 4 ώρες και 20 λεπτά και συζήτησαν για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν.

Όπως μετέδωσε το Mega, η Εύα Καϊλή δεν έχει επίγνωση της διάστασης που έχει λάβει η υπόθεση του “Qatar Gate” τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, καθώς δεν έχει πρόσβαση στα ΜΜΕ και έχει ενημερωθεί σφαιρικά από τον πατέρα της και από τους δικηγόρους της.

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δεν έκρυψε ότι η πελάτης του είναι προβληματισμένη και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

«Ήμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η Εύα Καϊλή είναι «προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Την διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές».

Πρόσθεσε ακόμα ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής και πως είναι δύσκολα τα πράγματα. «Έχουμε ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής. Το παιδάκι της επί της ουσίας είναι ορφανό αφού και ο σύντροφός της είναι στην φυλακή και έτσι είναι περισσότερο δυστυχισμένη. Η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία».

Τι θα γίνει με την κόρη της Εύας Καϊλή

Η Εύα Καϊλή ζητά να αποφυλακιστεί και ένα από τα βασικά επιχειρήματά της είναι ότι θα πρέπει να μεγαλώσει το παιδί της, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ανάμειξη με την υπόθεση. Ωστόσο, οι αρχές του Βελγίου έχουν απάντηση στο επιχείρημα της Καϊλή, καθώς είθισται στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες να έχουν μαζί τα παιδιά τους.

Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο αλλά και έναν μικρό κήπο.

newsit.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση