Εμμονή και Παραλογισμό του Δημάρχου καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων


Πρόσφατα φιλικό ΜΜΕ προς την Δημοτική αρχή Μεσολογγίου ρωτούσε σε πηχυαίο τίτλο «Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;» αναφερόμενο στην παρωδία ανάθεσης του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιώτη στο Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και τις αντιδράσεις των τριών Σωματείων Εργαζομένων ΟΤΑ του νόμου. 
Τελικά η απάντηση ήρθε άμεσα από την ίδια την δημοτική αρχή: ΕΜΜΟΝΗ και ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ.  Τα «Έρμα ψοφάνε» καθώς οι εμμονές (ή Δ-έμμονες) και ο παραλογισμός της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου δεν αφήνουν να λειτουργήσει τίποτα ορθά και αμαυρώνουν ή απαξιώνουν ότι αγγίζει. Εμμονές (ή Δ-έμμονες) που έχουν να κάνουν με το να αγνοούν κάθε νομιμότητα (ότι δε συμφέρει δεν το τηρεί, χαρακτηριστική η κατ’ εξακολούθηση φράση του Δημάρχου «δε συμφωνώ με το νόμο θα εισηγηθώ να αλλάξει ο νόμος»). 
Εμμονές (ή Δ-έμμονες) που έχουν να κάνουν με την συνεργασία (τα περίφημα τρίγωνα, τετράγωνα του δημάρχου, όποιος δεν αναφέρεται σε αυτόν, δεν είναι συνεργάτης).
Εμμονές (ή Δ-έμμονες) που έχουν να κάνουν με αγκυλώσεις και προκαταλήψεις του τύπου όλοι οι προϊστάμενοι θα πρέπει να είναι από αλλού;!. 
Παραλογισμός, Εμμονές (ή Δ-έμμονες) που έχουν να κάνουν με το «δίκιο» και την «αυθεντία» του ενός. 
Παραλογισμός, Εμμονές (ή Δ-έμμονες) που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των εργαζομένων  με νοοτροπίες άλλων εποχών. 
Νοοτροπίες άλλων εποχών όπως αυτές που ζήσαμε πρόσφατα. Την περασμένη Παρασκευή, προπαραμονή Χριστουγέννων. Ημέρες Αγάπης. Ημέρες που η δημοτική αρχή Μεσολογγίου επέλεξε να δείξει το πιο επαίσχυντο (και πραγματικό) πρόσωπό της. Κάνοντας «μπούλινγκ» ουσιαστικά σε εργαζομένους του Δήμου, με την συνεργασία ή συνέργια εάν θέλετε ειδικών συνεργατών (άμισθων ή έμμισθων) με την συνεργασία ή συνέργια αντιδημάρχων (και μάλιστα συνδικαλιστών). Κάνοντας «μπούλινγκ» ουσιαστικά προσπάθησε με όλους τους τρόπους, ακόμη και απαγορεύοντας την αποχώρηση από το Δημαρχείο, σε συναδέλφους, με συνεχείς πιέσεις, εκφοβισμούς και απειλές για να νομιμοποιήσει, παράνομες διαδικασίες και πρακτικές. 
Αποτέλεσμα τρείς συνάδελφοί μας να οδηγηθούν στο νοσοκομείο από την πίεση. Άλλοι συνάδελφοί υποχρεώθηκαν να παραμείνουν μέχρι αργά το βράδυ στο δημαρχείο, με το έτσι θέλω, σε άλλους ασκούταν ασφυκτικές τηλεφωνικές πιέσεις για να συμμετάσχουν στο «έγκλημα» που ήταν εν εξελίξει και όχι μόνο … αυτά είναι λίγα από τα κωμικοτραγικά που έλαβαν χώρα μόνο μετά το απόγευμα της  Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου. 
Δυστυχώς, τελικώς νομίζει ότι τα κατάφερε, καθώς τελικά στις 21.25 την νύχτα της παρασκευής την 23η Δεκεμβρίου 2022 εμμονικά (ή Δ-εμμονικά – είχαν αρχίζει να έρχονται οι Καλικάτζαροι – εκτός αυτών που ήταν ήδη στο Δημαρχείο) κατά παράβαση κάθε λογικής, νόμου και αποφάσεων ελεγκτικών μηχανισμών επανάφερε ο δήμαρχος Μεσολογγίου το θέμα της εκχώρησης του εσωτερικού ελέγχου σε ιδιώτη.
Το επανάφερε παρόλο που υπάρχουν ακυρωτικέςαποφάσεις της προηγούμενης προσπάθειας, παρόλο που εκδόθηκε 19-12-2022 νόμος που το απαγορεύει ρητά, παρόλο που είναι πέρα από κάθε διοικητική και δημοσιονομική λογική. 
Τι «έχουν τα έρμα και ψοφάνε» λοιπόν στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου; 
Η απάντηση είναι αυτονόητη
Εμμονική δημοτική αρχή χωρίς όραμα, σχέδιο και τεχνογνωσία.
Το μόνο που την νοιάζει, είναι σαν τα μικρά παιδάκια (ζητούμε, συγνώμη από τα παιδία) να γίνει το δικό της πάση θυσία, υπεράνω νόμων, Συντάγματος και λογικής. Εάν δεν αλλάξει άρδην η νοοτροπία όχι μόνο θα «ψοφάνε τα έρμα», αλλά η αρρώστια θα επεκταθεί σε όλο το Δήμο. 
Φυσικά το Σωματείο Εργαζομένων , με την αρωγή και των άλλων Σωματείων, της ΠΟΕ – ΟΤΑ και  του Νόμου  πάλι θα προσπαθήσει να κάνει το αυτονόητο (να ακυρώσει τις παράνομες διαδικασίες), ενάντια σε καθεστηκυίες καταστάσεις, πρακτικές και νοοτροπίες, ίσως αναλαμβάνοντας και μερίδιο που δεν του αναλογεί. 
Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση αναδεικνύεται ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Το πρόβλημα της απαξιωτικής νοοτροπίας. Της νοοτροπίας «Γαλέρας» σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου, με πρωταγωνιστές και  εξωθεσμικούς παράγοντες, όπως οι άμισθοι και έμμισθοι ειδικοί συνεργάτες; οι υποψήφιοι ιδιώτες συνεργάτες, όπως ο ελεγκτής νομιμότητας (να τον χαιρόμαστε) που συμβουλεύουν όπως φαίνεται την εφαρμογή παράνομων διαδικασιών. 
Το Σωματείο Εργαζομένων θα συνεχίζει να αγωνίζεται για τα αυτονόητα.
Πρέπει όμως να γίνει συνείδηση σε όλους ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τις παθογένειες, η σιωπή δεν είναι χρυσός, πρέπει ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του.   Η μη καταδίκη τέτοιου είδους συμπεριφορών είναι συνενοχή και συγκάλυψη. 

Περιμένουμε από όλους θεσμικούς ή μη παράγοντες την αντίδρασή τους. 
Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
    Ιερά Πόλη Μεσολογγίου  27/12/2022

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση