Πέθανε ο Αντρέι Ιβάν

Ο πρώην επιθετικός του Άρη, της Βίσλα και της εθνικής Πολωνίας, Αντρέι Ιβάν, πέθανε την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας.

Ο Πολωνός βετεράνος επιθετικός Αντρέι Ιβάν πέθανε την Τρίτη σε ηλικία 63 ετών, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Τσέζαρι Κουλέσα, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία θανάτου.

Ο Ιβάν γεννήθηκε το 1959 στην Κρακοβία κι έκανε μεγάλη καριέρα με τη Βίσλα μεταξύ 1976 και 1985. Συμμετείχε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα, το 1978 και το 1982, στο δεύτερο ως βασικός μέχρι να τον εκτοπίσει ένας τραυματισμός. Πανηγύρισε όμως το μετάλλιο της τρίτης θέσης, της κορυφαίας (μαζί με το 1974) στην ιστορία του πολωνικού ποδοσφαίρου.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 1989-1990 πήρε μεταγραφή στον Άρη από την Γκόρνικ κι έμεινε στη Θεσσαλονίκη μέχρι το καλοκαίρι του 1991.

Συνολικά, σε 1,5 σεζόν αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με τους “κίτρινους”, αλλά πέτυχε μόλις δύο τέρματα.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 1992 και προσπάθησε να μπει στην προπονητική, αλλά εργάστηκε κυρίως ως βοηθός. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ ως σχολιαστής ποδοσφαίρου σε εφημερίδες και τηλεόραση.

sport24.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση