«Έσβησε» ο 19χρονος Γρηγόρης στην ΜΕΘ Άρτας, «γέφυρες» ζωής για τα όργανά του

Την εξαιρετικά δύσκολη «μάχη» που έδινε εξ αρχής, μετά το σφοδρό τροχαίο ατύχημα που συγκλόνισε την πόλη του Αγρινίου στις 27 Δεκεμβρίου, έχασε δυστυχώς ο 19χρονος Γρηγόρης, ο οδηγός του οχήματος που έγινε «σμπαράλια» προσκρούοντας σε κολώνα ηλεκτροφωτισμού στην οδό Πατριάρχου Καλλινίκου Β΄.

Νοσηλευόμενος από τότε αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στη ΜΕΘ Άρτας, ο νεαρός υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όλη την τοπική κοινωνία.

Εδώ και μέρες η κατάσταση της υγείας του ήταν γνωστό ότι χαρακτηριζόταν εξαιρετικά κρίσιμη και τα δυσάρεστα δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν. Δίχως να γίνει το θαύμα για το οποίο όλοι προσεύχονταν, ο νεαρός έφυγε τελικά από τη ζωή.

Μέσα σε αυτές τις στιγμές οδύνης, η οικογένειά του βρήκε το θάρρος, το κουράγιο να χαρίσει ζωή. Πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της.

«Έτρεξαν» ήδη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες σε συνεργασία των ιατρών της ΜΕΘ Άρτας με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, αφότου διαπιστώθηκε ότι το 18χρονο παλικάρι ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Η λήψη των οργάνων θα γίνει τα ξημερώματα του Σαββάτου. Συμβατοί λήπτες θα λάβουν την καρδιά, τα νεφρά και το ήπαρ του σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr ο συντονιστής διευθυντής της ΜΕΘ, κ. Χριστόδουλος Ναθαναήλ, «θα στηθούν γέφυρες ζωής με το Ωνάσειο, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το Πανεστημιακο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Θα αρχίσει η διαδικασία λήψης οργάνων τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Ευχαριστούμε πολύ την οικογένεια του 18χρονου για την προσφορά τους, για την πράξη τους».

Agriniopress.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Leave a Reply