Όλγα Δασκαλή: “Εάν δεν είναι έτοιμος ένας πολιτικός να λέει την αλήθεια, θα πρέπει να είναι έτοιμος να την ακούει”

Όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να ασχοληθεί με τα “Κοινά” ταυτόχρονα αποφασίζει να κρίνεται για τα λεγόμενα και τις πράξεις, που αφορούν τη διαδικασία στην οποία αποφάσισε να βάλει το εαυτό του. 
Όσο και να φαντάζει ουτοπικό, οι πολιτικοί θα πρέπει να υπηρετούν την αλήθεια. Όχι γενικά και αόριστα, αλλά να εξιστορούν τα πραγματικά δεδομένα, να εκφράζουν την πραγματική τους γνώμη στην εκκλησία του Δήμου και βέβαια να μην αλλάζουν πολιτικές τοποθετήσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα τους.
Εάν δεν είναι έτοιμος ένας πολιτικός να λέει την αλήθεια, θα πρέπει να είναι έτοιμος να την ακούει!
Πλησιάζοντας το τελευταίο εξάμηνο για τις δημοτικές εκλογές, είναι σίγουρο ότι θα γίνει προσπάθεια από τους περισσότερους πολιτικούς που θα συμμετάσχουν σε αυτές, το μαύρο να παρουσιαστεί ως άσπρο. Θα δοθούν εξηγήσεις με επιχειρήματα του τύπου, “δεν εννοούσαμε ακριβώς αυτό” και “δεν είναι έτσι τα πράγματα”. Κοινώς, “λέμε και καμιά ανακρίβεια να περνάει η ώρα”, αφού έτσι και αλλιώς δεν παίρνουν το εκλογικό σώμα στα σοβαρά.
Έτσι, παρατηρείται πλέον στο Δήμο μας, το τραγελαφικό φαινόμενο, πρώην Δήμαρχοι οι οποίοι έχουν δηλώσει με βαρύγδουπες εκφράσεις και επιχειρήματα ότι δε θα διεκδικήσουν ξανά τη Δημαρχία, ξαφνικά να επιθυμούν να επιστρέψουν στο Δημαρχιακό μέγαρο. Αναρωτιόμαστε πως θέλουν να τους πάρουμε στα σοβαρά όταν οι ίδιοι είναι ανακόλουθοι των λεγομένων τους; Πως θα ηγηθούν όταν συνεχώς αυτοαναιρούνται τόσο εύκολα; Θα αναλάβουν και στη συνέχεια θα ξανά αλλάξουν γνώμη;
Πριν τρία έτη κ.Κατσούλης είχε δηλώσει ότι θα προσπαθήσει να βοηθήσει τον τόπο “μέσω άλλου ρόλου” (https://messolonghinews.gr/video_6-2/). Έγραψε ότι απέτυχε μαζί με τον κ. Καρατσόλη να δημιουργήσει μια ευρεία δημοτική παράταξη. Μήπως εννοούσε ότι απέτυχε να συνεργαστεί με τον κ.Λύρο, όπως ο άμεσος συνεργάτης του;Τώρα αντιθέτως, θέλει να ηγηθεί μιας παράταξης και να πιστέψουμε στο λόγο του…Ίσως διαμέσου του άλλου ρόλου, αυτού του μέλους N.E. ανασυγκρότησης του Συριζα Αιτωλ/νίας, να προσπαθήσει να προάγει τα συμφέροντα του τόπου, με αποφάσεις που δεν τον χαντακώνουν. 
Το ίδιο επιθυμεί και ο κ. Καραπάνος, να μας “ξανά σώσει”. Μετά από μια καταστροφική για τον Δήμο πενταετή θητεία και αφού μας είπε και εκείνος ότι δε θα ασχολείται με τα κοινά του Δήμου, επιθυμεί να επιστρέψει και να συνεχίσει την αποδόμηση και το ψέμα στα οποία έχει εντρυφήσει. Βέβαια, πρώτα ως Δήμαρχος και έπειτα ως συνεργάτης Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε να λύσει τα δικά του προβλήματα και όχι του Δήμου. Άλλωστε, είναι νωπή στη μνήμη μας, η φωτογραφία στην οποία στέκεται δίπλα από τα εκδοτήρια, τάχα ότι θα έρθει το καράβι για την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά (https://www.agriniopress.gr/ekdotirio-limani-mesologgiou/). Ο κ. Καραπάνος θυμίζει εποχές που δεν πρέπει να επιστρέψουν.   

Ως συνδυασμός, δεσμευόμαστε για πολιτικές συνεργασίες με ανθρώπους που είτε υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς ιδιοτέλεια είτε με ανθρώπους που επιθυμούν να εμπλακούν με τα “Κοινά” οραματιζόμενοι έναν καλύτερο Δήμο για όλους!

“Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών”Επικεφαλής συνδυασμού Όλγα Δασκαλή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση