Αλέξης Κούγιας κατά Γρηγόρη Λέων: Εμφανίζεται σαν την πορ…

Νέο επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, και τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέοντα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (12/1) με αφορμή την παρουσία του δεύτερου στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Τα όσα υποστήριξε ο κ. Λέων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της προφυλακισμένης πλέον και για τον θάνατο των δύο άλλων παιδιών της – εκτός της Τζωρτζίνας – στην Πάτρα, προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Κούγια με τον δικηγόρο να λέει για τον ιατροδικαστή ότι «εμφανίζεται σαν την πορ..».

«Χωρίς να είναι πραγματογνώμονας ή τεχνικός σύμβουλος, χωρίς να έχει έχει νεκροτομήσει κανένα από τα τρία παιδιά βγαίνει στην τηλεόραση και στρέφεται κατά των συναδέλφων του που ήταν πραγματογνώμονες στην υπόθεση. Λέει ότι κανένας ιατροδικαστής δεν έχει διαφορετική άποψη, αλλά οι θεσμικοί ιατροδικαστές, που τους όρισε η δικαιοσύνη, έχουν άλλη άποψη» είπε ο κ. Κούγιας για να εξηγήσει την παρέμβασή του.

ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε ο Λέων και εξόργισε τον Κούγια

Νωρίτερα ο Γρηγόρης Λέων με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις σε βάρος του ιδίου από τον Αλέξη Κούγια είπε στον ΑΝΤ1 ότι «τον λόγο έχουν τα δικαστήρια και η δικαιοσύνη»..

Για την υπόθεση, δε, της Πάτρας ο κ. Λέων σχολίασε ότι «αλίμονο αν γίνουμε ζούγκλα και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους. Όταν ακούγονται πράγματα που δεν στέκουν, ο ιατροδικαστής έχει χρέος να βγει να δηλώσει πιο είναι το επιστημονικά ορθό».

«Δεν υπάρχει κόντρα ιατροδικαστών. Με υψηλό ηθικό ανάστημα και επαγγελματισμό όλοι οι ιατροδικαστές δίνουν την επιστημονική άποψη τους», είπε ο κ. Λέων, ενώ στρεφόμενος κατά συναδέλφων του που έχουν οριστεί ως μάρτυρες από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε «μπορεί ένας ιατροδικαστής να έχει 10 ευρήματα και να μην μπορεί να δώσει μια αιτία θανάτου και να λέει ότι η αιτία είναι “απροσδιόριστη”; Δεν άκουσα να λένε διαφορετική αιτία θανάτου, αλλά λέει η συνάδελφος “δεν μπορώ να πω αιτία θανάτου”».

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση