Ολυμπιακός – Ρεάλ 73-60: «Θρυλική» υποταγή της… βασίλισσας (vid)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε αδιανόητη άμυνα και με 12.000 οπαδούς στο πλευρό του, επικράτησε της Ρεάλ με 73-60 και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός παρέδωσε μαθήματα μπάσκετ ειδικά στην αμυντική του λειτουργία και διπλασίασε τις νίκες του επί της Ρεάλ αφού τη νίκησε και στο ΣΕΦ με 73-60. Μπροστά σε 12.000 «τρελαμένους» οπαδούς τους, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν καταπληκτικά και με το τέλος της βραδιάς τους βρήκε στην κορυφή της κατάταξης στην Euroleague.

Όπως αναμενόταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης θύμιζε το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι. Οι δύο αντίπαλοι με τους Φαλ και Ταβάρες να προκαλούν φόβο κάτω από το καλάθι των ομάδων έβλεπαν την αμυντική τους λειτουργία σε καλή κατάσταση. Τα τρίποντα των Γουόκαπ και Παπανικολάου ήταν αυτά που έδωσαν το μικρό προβάδισμα (14-8, 6’). Ο Ταβάρες έμοιαζε ανίκητος και με δικά του καρφώματα φρόντισε να μειώσει αρκετά γρήγορα τη διαφορά (14-12, 8’), όμως μόλις αντικαταστάθηκε φάνηκε το κενό στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Βεζένκοβ και Γουόκαπ πρωτοστάτησαν στο σκορ και το σκορ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου έγινε 19-12.

Η Ρεάλ διά χειρός Χεζόνια κατάφερε να προηγηθεί με 19-20 (13’) βρίσκοντας αρκετά καλάθια στον αιφνιδιασμό. Ο Σλούκας ήταν ο άνθρωπος που έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στη μπροστινή πλευρά του γηπέδου για τους Πειραιώτες, ακολούθησαν 5 πόντοι του ΜακΚίσικ και ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε καλύτερα (29-24, 18’) και μάλιστα με εύστοχο τρίποντο του Γουόκαπ πήγε στα αποδυτήρια με +8 (36-28).

Μπορεί το πρώτο καλάθι του δεύτερου ημιχρόνου να έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή των 10 πόντων, όμως Γιουλ και Κοζέρ επανέφεραν την ομάδα τους σε κοντινή απόσταση (40-35, 23’). Ο Βεζένκοβ όμως με 5 διαδοχικούς δικούς του πόντους έδωσε και πάλι «αέρα» με 45-37 (26’). Η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε τη Ρεάλ να μοιάζει αδύναμη, ο Φαλ σε συνεχόμενες κατοχές κέρδισε τον Ταβάρες και με τρίποντο ο Κάνααν έβαλε… φωτιά στο ΣΕΦ (52-40, 28’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπορούσε να σκοράρει. Ο Ολυμπιακός έκανε λάθη και η Ρεάλ έβλεπε τους Χάνγκα και Χεζόνια να αστοχούν με αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σε επίπεδο ασφαλείας για ντέρμπι (58-48, 35’). Ο Σλούκας με σουτ μέσης απόστασης και εν συνεχεία ο Βεζένκοβ με βολές έκαναν το 65-50 (37’) βάζοντας «φωτιά» στο ΣΕΦ και τέλος στα όνειρα των Μαδριλένων.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός μπήκε με διαφορά 10 πόντων στην τελευταία περίοδο και έμεινε πιστός στο αμυντικό του πλάνο, αλλά και αρκετά συγκεντρωμένος. Οι Μαδριλένοι προσπάθησαν για μία τελευταία αντεπίθεση, όμως απέτυχαν.

MVP: Ο Κώστας Σλούκας ήταν καταπληκτικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 11 πόντους, 6 ασίστ, αλλά και 5 λάθη. Σπουδαία δουλειά από τον Τόμας Γουόκαπ. Ο Αμερικανός εκτός από το ό,τι «κλείδωσε» όποιον αντίπαλο μάρκαρε πρόσφερε 18 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σακιέλ ΜακΚίσικ ήταν όσο επιθετικός χρειαζόταν να είναι. Παρά την αστοχία του από τα 6.75 έδωσε ενέργεια, τρομερή άμυνα και 8 πόντους. Παρομοίως και ο Σάσα Βεζένκοβ (15π., 5ρ.) παρά τα 0/6 τρίποντα.

Πολύτιμος ο Ταρίκ Μπλακ με 5 πόντους, 9 ριμπάουντ και τρομερή άμυνα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Σε κακό βράδυ οι Κοζέρ, Πουαριέ και Ντεκ. Δεν έδωσαν κάτι στην ομάδα τους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απίστευτη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Το ΣΕΦ θύμισε το περσινό Game 5 με τη Μονακό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (45-36), αλλά κυρίως με την τρομερή του άμυνα υποχρέωσαν την Ρεάλ να έχει 3/25 τρίποντα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στη Μαδρίτη με 2 πόντους διαφορά. Πλέον διπλασίασε τις νίκες του και υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες της Ρεάλ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-12, 36-28, 54-44, 73-60

gazzetta.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση