Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία

Τα «αποκαλυπτήρια» των ψηφοδελτίων με τους υποψήφιους στις εθνικές εκλογές 2023 έκανε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι σε εξέλιξη.

Στο ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανία υποψήφιοι θα είναι -αλφαβητικά-οι Γιάννης Αναγνωστόπουλος, Κωνσταντίνα Κατσαρή, Γιώργος Κυριακόπουλος, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Μουρτζιάπης, Κατερίνα Μπισμπίκη, Περσεφόνη Πιστιόλη, Χριστίνα Σταρακά και Πάνος Τρυφιάτης.

Η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων του κόμματος είναι η αλήθεια πως χαρακτηρίστηκε από παλινωδίες και αναταράξεις που άφησαν αποτύπωμα και στην Αιτωλοακαρνανία. Η ανακοίνωση τους έπαιρνε διαρκώς αναβολή και αυτό αποτέλεσε αιτία ή αφορμή για να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους πολλά στελέχη (όπως στην Αιτωλοακαρνανία ο Βαγγέλης Γάκης).

Η λίστα της Αιτωλοακαρνανίας είχε στο μεγαλύτερο ποσοστό της «κλειδώσει» από το περασμένο καλοκαίρι καθώς οι έξι υποψήφιοι είχαν ήδη εισέρθει σε εκλογική τροχιά, τέλος του 2022 έκλεισε η υποψηφιότητα του Γιάννη Μουρτζιάπη, τις περασμένες ημέρες επιστρατεύθηκε ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος ενώ μόλις χθες οριστικοποιήθηκε η υποψηφιότητα του Γιώργου Κυριακόπουλου.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής ΨηφοδελτίωνΒαγγέλης Αργύρης επισήμανε ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».

Ο Βαγγέλης Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής»

Oι υποψήφιοι:

·Ο ιατρός Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κατάγεται από το Ευηνοχώρι, είναι διευθυντής του Κ.Υ. Αιτωλικού , πρώην δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου και υποψήφιος βουλευτής το 2019.

· Η Κωνσταντίνα Κατσαρή, από το Αγρίνιο, υπήρετησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση , διατέλεσε για πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος αντιδήμαρχος Αγρινίου και σήμερα είναι Περιφερειακή Σύμβουλος έχοντας εκλεγεί με το συνδυασμό του Απ.Κατσιφάρα.

-Ο Γιώργος Κυριακόπουλος διετέλεσε διοικητής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενώ υπήρξε το 2012 υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος δήμαρχος Στράτου.

-Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι βουλευτής του κόμματος από το 2015, εκπαιδευτικός στο επάγγελμα και ναυπάκτιος στην καταγωγή.

-Ο Γιάννης Μουρτζιάπης κατάγεται απο τη Λεπενού, συνδικαλιστής και μέλος του τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, πολιτεύεται για πρώτη φορά.

-Η Κατερίνα Μπισμπίκη , από τη Ναύπακτο, κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και  υποψήφια βουλευτής και το 2019.

· Η Περσεφόνη Πιστιόλη κατάγεται από το Ευηνοχώρι, εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και συμμετείχε και στη λίστα του 2019 .

· Η Χριστίνα Σταρακά, από το Αγρίνιο, εργάστηκε για πολλά χρόνια στο τραπεζικό χώρο , διατέλεσε  αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας είναι σήμερα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Αγρινίου. Υποψήφια για πρώτη φορά στις εθνικές εκλογές .

· Ο Πάνος Τρυφιάτης, καταγόμενος από το Ξηρόμερο, οικονομολόγος-ΔΜΣ Πολιτικών Επιστημών, απ. αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφιος βουλευτής το 2015.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση