Λευτέρης Σιαπλαούρας: «Ο Δήμος είναι το “Δεύτερο” σπίτι του Δημότη!»

Στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα κληθούμε να ψηφίσουμε τη νέα Δημοτική Αρχή, ανάμεσα σε αρκετούς όπως φαίνεται υποψηφίους Δημοτικούς Συνδυασμούς.


Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζουμε μία νέα Δημοτική Αρχή, με Επικεφαλής Δήμαρχο για μία πενταετή θητεία ,σύμφωνα με τον νέο αυτοδιοικητικό Νόμο.


Τα προβλήματα και οι προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι νέοι αιρετοί, είναι πολλά και υπαρκτά.


Από την καθαριότητα και τα σκουπίδια, μέχρι την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και οργανισμών του Δήμου, την κοινωνική πολιτική ,τη χρηματοδότηση του Δήμου, τα έργα υποδομής και πολλά άλλα. 


Απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις, με σχέδιο, με πρόγραμμα και χειροπιαστά αποτελέσματα.


Αποτελέσματα που τα χρωστάμε στους νέους και τις νέες ,στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας  καθώς και σε όλους τους συμπολίτες μας.


Και τα διλήμματα είναι αρκετά.


Στις επόμενες δημοτικές εκλογές, θα ψηφίσουμε για Δήμαρχο και Δημοτική Αρχή, με βάση την κομματική ιδεολογία, τις πελατειακές σχέσεις, τις έωλες υποσχέσεις που θα δοθούν ή θα επιλέξουμε Δήμαρχο και ομάδα Δημοτικών Συμβούλων, που θα καθορίσουν τη στρατηγική του Δήμου, με στόχο την ανασυγκρότηση και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, αναβαθμίζοντας το κύρος του θεσμού και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών;


Θα επιλέξουμε για Δήμαρχο, έναν επαγγελματία πολιτικό, έναν “περαστικό” που έκανε επάγγελμα τις προσωπικές του φιλοδοξίες, κάποιον που θα χρησιμοποιήσει την θέση  ως εφαλτήριο πολιτικής του ανέλιξης ή ακόμη καρεκλοθήρες που συνεργάζονται για να “ντιλάρουν”; 


Η συνέπεια, η ευθύνη και η αίσθηση καθήκοντος είναι από τα πιο σημαντικά προσόντα, τα οποία θα πρέπει να έχει ένας σύγχρονος Δήμαρχος, κομματικά ακηδεμόνευτος και γνώστης ευρωπαϊκών πρακτικών, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.


Δεν θα πρέπει ακόμη να ξεχνάμε, ότι οι δήμοι είναι σαν τα αμορτισέρ, απορροφούν τους κραδασμούς της κοινωνίας και Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή  επιβάλλεται να είναι πάντα δίπλα στον πολίτη.


Δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε, ότι ο Δήμος είναι το “δεύτερο” σπίτι του δημότη!

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση