Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Μάνος Δασκαλάκης, που αναμένεται ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αμέσως κατευθύνθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού.

Λίγο αργότερα, στο δικαστήριο μετήχθη, συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις και η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της αλλά και η αδελφή της Δήμητρα. 

Για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, που άφησε αιχμές για ιατροδικαστές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. «Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις» ανέφερε, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης.

«Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Έχουν ήδη προκαταδικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή είτε είναι ιατροδικαστές – δήμαρχοι – πολιτικοί είτε είναι κάποιοι που είναι καριερίστες της γραφειοκρατίας, που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι έγιναν ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι – καταλαβαίνετε ποιους εννοώ – με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και δυστυχώς παραπλάνησαν και τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που εγώ θυμάμαι τα σχεδόν 50 χρόνια που υπηρετώ τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Κούγιας.


Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν ένα χρόνο, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε δωμάτιο νοσοκομείου. Όπως αποκαλύφθηκε, το προηγούμενο διάστημα τραγικό θάνατο είχαν βρει και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα.

Δολοφόνησε την κόρη της με κεταμίνη αναφέρει το βούλευμα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η 34χρονη μητέρα δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο ενώ είχε αποπειραθεί να της αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Οι δικαστές έκριναν πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Κατά τους δικαστές η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της 9χρονης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε πως Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 34χρονη χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στην κόρη της στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ήταν μόνη της στο δωμάτιο μαζί της.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο κίνητρο της κατηγορουμένης, οι δικαστές κάνουν λόγο για εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά τη δικαίωση της μνήμης των παιδιών του

Σήμερα, με την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας πρώτος στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει για να καταθέσει ο εν διστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του έχει διαμηνύσει ότι αυτό που επιθυμεί είναι η δικαίωση της μνήμης των παιδιών του. Όπως είναι γνωστό η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για τις δολοφονίες και των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της Ίριδας και Μαλένας και έχει, όπως και για τον θάνατο της 9χρονης, κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της στην 35η ανακρίτρια.

Στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αναμένεται να καταθέσουν περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων στα οποία είχε εισαχθεί το παιδί, ενώ η πλευρά της κατηγορουμένης έχει ανακοινώσει ότι θα καλέσει στο ακροατήριο 20 μάρτυρες υπεράσπισης. Η 34χρονη μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία που αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών της, αμφισβητώντας δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια τα στοιχεία της δικογραφία και κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη «δικαστική πλάνη» αλλά και για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ύστερα από μήνες ερευνών η Ρούλα Πισπιριγκού, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ενώ πριν λίγες μέρες τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της.

diki_pispirigkou__5_
diki_pispirigkou__6_
diki_pispirigkou__7_
diki_pispirigkou__9_
diki_pispirigkou__10_
diki_pispirigkou__11_
diki_pispirigkou__12_
diki_pispirigkou__13_
diki_pispirigkou__14_
diki_pispirigkou__15_
diki_pispirigkou__1_
Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση