Διπλή καταδίωξη διακινητών μεταναστών από το Λιμενικό – Τους ακινητοποίησαν με πυροβολισμούς

Επεισοδιακές ήταν οι τρεις συλλήψεις διακινητών μεταναστών που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Κω το βράδυ της Πέμπτης.

Το στελέχη του Λιμενικού, που εκτελούσαν προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισαν, σε δύο περιπτώσεις, σκάφη που έφεραν παράνομα στην Ελλάδα μετανάστες.

Παρά τις προειδοποιήσεις τους, τα ταχύπλοα δεν σταμάτησαν και επιχείρησαν να εμβολίσουν το ελληνικό σκάφος.

Ακολούθησαν καταδιώξεις στη θαλάσσια περιοχή «Θέρμα», οι οποίες ολοκληρώθηκαν, όταν τα στελέχη του Λιμενικού, με βολές ακριβείας στις εξωλέμβιες μηχανές, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τα δύο ταχύπλοα που μετέφεραν συνολικά 37 μετανάστες.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για για μια ακόμη επιτυχία των ελληνικών αρχών απέναντι  στα κυκλώματα  που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του ΛΣ για τις δύο καταδιώξεις

«Βραδινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ευρισκόμενο σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “ΘΕΡΜΑ” ν. Κω.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων είκοσι (20) αλλοδαπών.

Επίσης, βραδινές ώρες σήμερα στην ίδια θαλάσσια περιοχή (“ΘΕΡΜΑ” ν. Κω), εντοπίστηκε έτερο ταχύπλοο σκάφος να κινείται ύποπτα και με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του Τ/Χ σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αρνητικά αποτελέσματα.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων δεκαεπτά (17) αλλοδαπών».

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ανέφερε: 

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».

protothema.gr

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση