Ο μυστικός αστυνομικός και το κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε

Ένας μυστικός αστυνομικός, ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών από την Βόρεια Μακεδονία και μια σύλληψη σε ένα χωριό του Κιλκίς. Αυτά είναι τα στοιχεία μιας υπόθεσης που φέρνει στη δημοσιότητα η zougla.gr και που πριν από λίγο καιρό έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων 

Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021, όταν στην Ασφάλεια Κιλκίς έφτασε μια πληροφορία για ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που τα εισήγαγε στη χώρα μας μέσω της αχανούς ελληνικής παραμεθορίου. Οι έμποροι όμως έψαχναν και για ένα πρόσωπο που θα μετέφερε τις ποσότητες χασίς στη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την Εισαγγελία, δημιούργησαν έναν ψεύτικο μεταφορέα που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός. Τα νέα για τον… «διαθέσιμο» συνεργό δεν άργησαν να φτάσουν στους εμπόρους που χωρίς να χάσουν χρόνο τον κάλεσαν στο τηλέφωνο. Ο «Παύλος», όπως είχε «βαφτιστεί» ο αστυνομικός, έκανε τις πρώτες συνεννοήσεις με τα μέλη του κυκλώματος που όμως στην αρχή «ήθελαν να κάνουν μια δουλειά με λίγα κιλά, περίπου 30 με 40» ώστε να είναι σίγουροι για τον «συνεργάτη» τους. Γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και συμφώνησαν η παράδοση των ναρκωτικών να γίνει σε μια δασώδη περιοχή στο χωριό Σκρα του Κιλκίς, Ο ίδιος θα έπαιρνε σαν ανταμοιβή 50 ευρώ ανά κιλό. Το ραντεβού κλείστηκε και επικοινώνησε με ένα μέλος του κυκλώματος ο οποίος θα του έδινε και τα χρήματα που είχε συμφωνήσει. Όπως περιγράφει ο αστυνομικός «αφού προχώρησα, εντόπισα τους σάκους, τους έβαλα στο όχημα μου και στα πλαίσια ελεγχόμενης μεταφοράς κατευθύνθηκα προς την Θεσσαλονίκη με την συνοδεία και των έτερων συμβατικών οχημάτων της υπηρεσίας μας. Σε ερώτηση μου για τα λεφτά που θα έπαιρνα, επικοινωνώντας με μέλος του κυκλώματος, μου είπε ότι έχει πάνω του το ποσό, ήτοι 3 χιλιάδες ευρώ». 

Την ώρα που ο «Παύλος» σταμάτησε και το μέλος του κυκλώματος άνοιξε το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου προκειμένου να μεταφέρει τους τρεις σάκους με τα 53 κιλά χασίς, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και του πέρασαν χειροπέδες. Ο 39χρονος μιλώντας στις αρχές έδωσε την δική του εκδοχή, αρνούμενος ότι γνώριζε για την διακίνηση και την ύπαρξη των ναρκωτικών. «Δεν είχα κανένα άγχος… Δεν είναι ναρκωτικά. Δεν ήξερα ότι είναι λεφτά για τέτοια δουλειά… Πάω ανοίγω το αμάξι και με το που του δίνω τα λεφτά, ήρθε η αστυνομία. Με έπιασαν την ώρα που έδινα τον φάκελο».  

Ο συνήγορος του 39χρονου, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στη zougla.gr για τον πελάτη του υποστήριξε ότι «πρόκειται για μια δικογραφία μακριά από δικονομικές διατάξεις με αμφιλεγόμενη ανακριτική διείσδυση αστυνομικού, χωρίς τήρηση κανόνων αλλά και ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελικού λειτουργού, οδήγησε έναν κατηγορούμενο στη φυλακή και στην πρωτοβάθμια δίκη του. Το δικαστήριο ισορρόπησε καταδικάζοντας τον σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για κατοχή περίπου 53 κιλών χασίς, απαλείφοντας την επιβαρυντική περίσταση της κατ’ επάγγελμα τέλεσης και με προσδοκώμενο όφελος των 75 χιλιάδων ευρώ! Η αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του κατηγορούμενου αποτέλεσε το διαβατήριο του προς την ελευθερία! Το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης είναι εκείνο το οποίο θα αποφανθεί τελεσίδικα για την συμμετοχή του κατηγορούμενου στην πράξη αυτή κάτι το οποίο αρνείται». 

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση