Ο Εργολάβος 81

Καλησπέρα φίλες και φίλοι του εργολάβου, σήμερα είναι Κυριακή και όπως έχουμε πει ο Εργολάβος θα είναι εδώ για να σας ενημερώνει για όσα οι άλλοι δεν σας λένε.

Δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ο Καραπάνος για το περιβόητο “τους Γα…με”

την περασμένη εβδομάδα είχε οριστεί το δικαστήριο για την μήνυση όπου έχει υποβάλει ο κ. Λύρος εναντίον του πρώην Δημάρχου κ. Νίκου Καραπάνου για την περιβόητη φράση που υποθήκε (τους γα….με) στο τέλος του δημοτικού συμβουλίου κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος 2021 του δήμου.

Κατά την ημέρα που θα εκδικαζονταν η υπόθεση….

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε αναβολή για λόγους υγείας…. αλλά οι κακές γλώσσες λένε πως απολάμβανε τον καφέ του σε κεντρικό καφέ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Δήμαρχος κέρασε «αυγά ματάκια»

είθισται κατά την προεκλογική περίοδο ο δήμαρχος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι όταν μπαίνουν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενεία, ταβέρνες, μπαράκια) να κερνάνε τους παρευρισκόμενους… Οι πιο συχνές φράσεις που ακούγονται…«κέρασε ότι πίνουν ο καθένας στο τραπέζι» ή «κέρασε κρασί», «τσίπουρο» ή «ότι πίνουν τέλος πάντων»…Στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα επί δημαρχίας Κώστα Λύρου πρωτοτυπουμε και στα κεράσματα. Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες ημέρες ο κ. Λύρος βρέθηκε σε καφενείο στον Άγιο Θωμά μπαίνοντας μέσα χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και είπε στον καταστηματάρχη: το έχω απωθημένο από μικρός…και θέλω πολύ να το κάνω… κέρασε τους όλους από ένα αυγό ματάκι…ο καταστηματάρχης έμεινε “με το στόμα ανοιχτό” με την παραγγελία του Δημάρχου λέγοντας του ότι δεν διαθέτει τόσα πολλά αυγά και θα φτιάξει όσα διαθέτει το κατάστημα..

Τώρα για το γέλιο που έπεσε μετά την αποχώρηση του Δημάρχου… εύκολα μπορείτε να το φανταστείτε… γελαγάνε μέχρι και οι κότες…

Με “τίτλους κτήσης” οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ;

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Καρατσόλη: στα ΚΔΑΠ Ευηνοχωρίου και Κατοχής, χωρίς να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, απασχολείται προσωπικό εξολοκλήρου με τίτλους κτήσης για χρονική διάρκεια άνω των 3 μηνών μιας και ανανανεώνονται οι συμβάσεις, χωρίς αυτό να επιτρέπεται νομικά, γιατί υποθάλπει εξαρτημένη εργασία;

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλά τα παράπονα από εργαζόμενους που απασχολούνται με τίτλο κτήσης και λένε ότι δεν φαίνονται τα ένσημα τους στον ασφαλιστικό φορέα.

Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Καρατσόλης;

Τι συμβαίνει άραγε;

Κολλούνται τα ένσημα στους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ;

Ο κ. Λύρος γνωρίζει για την αντιμισθία των προέδρων στην κοινωφελή που παρανόμως έπαιρναν και παίρνουν οι Πρόεδροι;


Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στα αφτιά του ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ έχει γίνει προσφυγή στην αποκεντρωμένη διοίκηση και στις ελεγκτικές αρχές (εφορία, επιθεώρηση εργασίας και αρχή διαφάνειας) για τον κ. Καρατσόλη που παράνομα παίρνει την αντιμισθία από την κοινωφέλη όλο αυτό το διάστημα χωρίς να υπάρχει απόφαση διοικητικού συμβουλίου και χωρίς να δηλώνει τα χρήματα αυτά πουθενά.


Επίσης η προηγούμενη Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Δρόσου, έπαιρνε την αντιμισθία από την κοινωφελή… Βέβαια αυτή είχε πάρει απόφαση διοικητικού συμβουλίου που ποτέ δεν απέστειλε στην αποκεντρωμένη προς έγκριση και ούτε ενημέρωσε τον φορέα όπου λάμβανε την σύνταξη της ώστε να της κάνει την προβλεπόμενη περικοπή.

Αρα με λίγα λόγια η Δρόσου έπαιρνε ολόκληρη την σύνταξη και την αντιμισθία ως πρόεδρος.. και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος..

Κρυπτόμενος προσπαθεί να δοξαστεί ο κ. Διαμαντόπουλος

Λαλιστατος εμφανίστηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Σπ. Διαμαντόπουλος για το έργο του ΧΥΤΑ αλλά δυστυχώς αφού σύρθηκε από τις εξελίξεις.

Δεν μας είπε ο κ. Διαμαντόπουλος εάν ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Καταψήφισε τις αποφάσεις που αφορούσαν έναν φωτογραφικό και τουλάχιστον περίεργο διαγωνισμό;

Να του θυμίσουμε λοιπόν εμείς ότι ΔΕΝ πήγε σε καμία συνεδρίαση από όσες πάρθηκαν αποφάσεις για το ΧΥΤΑ.

Μήπως για να μην πάρει θέση εκ του ασφαλούς;

Και τώρα τι άλλαξε και γράφει για ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής;

Όταν ο ίδιος ΔΕΝ άσκησε τον θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης!!!

Κρυπτόμενος και αποφεύγοντας να πάρει θέση..

Εκδηλώσεις σε Πλατεία «Εργοτάξιο» κάνει η Δημοτική Αρχή

κ. Λύρο γνωρίζουν όλοι ότι είστε η πιο επικίνδυνη δημοτική αρχή που έχει περάσει από τον τόπο. Είστε όμως επικίνδυνοι και για τις ζωές των παιδιών μας. Σήμερα πραγματοποιήθηκε μία καρναβαλική εκδήλωση του δήμου στην Κεντρική Πλατεία που είναι “ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ” και με τα παιδιά να παίζουν ανάμεσα στα μπάζα που έχετε εγκαταλείψει στην πλατεία, σε ανοιχτά φρεάτια, σε σίδερα που προεξέχουν από τι πλάκες και εγκυμονούν κινδύνους ακόμη και για την ζωή τους.

Αινίγματα για δυνατούς λύτες

1. Αληθεύει ότι ορίστηκε επιστατοφύλακας στο Λιβάρι(Σκατείο), από την δημοτική αρχή και με ποια διαδικασία έγινε η πρόσληψη; Ο επιστατοφύλακας εργάζεται μέσα στο Λιβάρι θα ψαρεύει;

2. Σε διαγραφή χρεών προς το Δήμο προσανατολίζεται η «Δημοτική Αρχή Λύρου δικών της παιδιών και υποψηφίων», προκειμένου να τους έχει ξανά υποψήφιους από ότι μαθαίνουμε. Μάλιστα αντιδήμαρχοι από Οινιάδες και Αιτωλικό ετοιμάζουν σχετικές εισηγήσεις προς τον Δήμαρχο. Αξιοκρατία και διαφάνεια Δημιουργικής Ανατροπής.

3. Κοσμοσυρροή στην πρώτη εκδήλωση της Χριστίνας Σταρακά που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Παπαστράτειο Μέγαρο στο Αγρίνιο. Η Χριστίνα έδειξε από την αρχή ποιός έχει τον πρώτο λόγο για να καταλάβει την βουλευτική έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

4. Ποιος έταξε τριήμερη εκδρομή στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ και τώρα τον ψάχνουν; Κώστα που είσαι;

Καλό απόγευμα, ανανεώνουμε ραντεβού την ερχόμενη Κυριακή.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση