«Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν» λέει ο Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια

ΟΓιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος λίγο μετά τα μεσάνυχτα πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό όπου του τοποθετήθηκε νάρθηκας στη μύτη μετά τον τραμπούκικο ξυλοδαρμό του έξω από μαγαζί που έτρωγε στα Εξάρχεια, έδωσε την πρώτη του απάντηση στους κουκουλοφόρους. «Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους.

Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!» έγραψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 στο Twitter.

Ο Ερικ Μιλτιάδης Έντμαν, εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ 25 μίλησε για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη και χαρακτήρισε τραμπούκους αυτούς που χτύπησαν τον γραμματέα του κόμματος, προσθέτοντας ότι πήγαν για να τον χτυπήσουν, καθώς αυτά που του καταλόγιζαν, ότι ψήφισε τα μνημόνια ήταν… εκτός τόπου και χρόνου μιας και ο Βαρουφάκης «είναι αυτός που διαχρονικά συμβολίζει τη μάχη κατά των μνημονίων στη χώρα».

Μιλώντας στο Open, ο κ. Εντμαν είπε για το συμβάν: «Αυτό που συνέβη είναι το εξής… Βρισκόταν σε εστιατόριο που συχνάζει μαζί με την επιτροπή του Diem25.  Εμφανίστηκαν 7-8 με full face και φώναζαν συνθήματα κατά του Βαρουφάκη, ότι ψήφισε μνημόνια και τέτοια. Εκείνος βγήκε από μόνος του να τους ηρεμήσει. Αυτοί τραβούσαν βίντεο από την πρώτη στιγμή και τελικά τον χτύπησαν έδειραν» είπε αρχικά.

Για την ταυτότητα των δραστών είπε: «Ηταν οργανωμένοι σαν επαγγελματίες, ήταν τραμπούκοι. Οταν χτύπησαν τον γραμματέα έφυγαν. Τώρα ο Γιάνης βρίσκεται σπίτι του» πρόσθεσε ενώ για το γεγονός ότι δεν είχε αστυνομική προστασία ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 είπε: «Είναι κάτι που συνηθίζει ο γραμματέας – δεν χρησιμοποιεί ασφάλεια, θεωρεί ότι δεν το έχει ανάγκη».

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση