ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 16/3

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι, με βάση το πρόσφατο ψήφισμα από το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο (ΕΣΕΕ), αποφασίστηκε τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν ανοιχτά την Πέμπτη, 16 Μαρτίου. Η συμμετοχή του εμπορικού κλάδου στην απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει μέσω της παρουσίας αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του Συλλόγου στη συγκέντρωση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου την ίδια ημέρα στις 10:30, σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Επιπλέον, με απόφαση του Δ.Σ. θα μοιραστούν μπαλόνια μαύρου χρώματος στα μέλη μας σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους για να αναρτηθούν έμπροσθεν των καταστημάτων την ημέρα της απεργίας, σε ένδειξη σεβασμού της μνήμης των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ακολουθεί το ψήφισμα της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας για τις κινητοποιήσεις της 16ης Μαρτίου 2023:

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, οι φορείς εκπροσώπησης των εργαζομένων της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη και τις ανθρώπινες απώλειες στην τρομερή αυτή τραγωδία.

Επειδή δεχόμαστε ερωτήματα από όλη την Ελλάδα σχετικά με το τι θα κάνουμε στις ως άνω κινητοποιήσεις, σας γνωστοποιούμε ότι η ΕΣΕΕ προτρέπει τους Εμπορικούς Συλλόγους και τα μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις σχετικές κατά τόπον συγκεντρώσεις.

Για την Συνομοσπονδία, το δυστύχημα των Τεμπών ανοίγει μια σειρά από κεντρικά θέματα, τα οποία αφορούν άμεσα το εμπόριο της χώρας και την επιβίωσή του. Σε τελική ανάλυση, η αποδιοργάνωση και απαξίωση όχι μόνο του σιδηροδρόμου αλλά όλων των συγκοινωνιών αποτελεί το νούμερο ένα εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άσκηση της δραστηριότητάς μας. Παράλληλα, τραγωδίες όπως αυτή των Τεμπών, δεν αφήνουν αλώβητο ούτε τον τουρισμό, αφού δημιουργούν στους επισκέπτες της χώρας πολλαπλά και πολύπλευρα συναισθήματα ανασφάλειας για την χώρα που αποφασίζουν να ταξιδέψουν.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις των πόλεών μας την Πέμπτη, 16 τρέχοντος, με κεντρικά θέματα:

Την απαίτηση να μην έχουμε ποτέ ξανά ανάλογα δυστυχήματα ούτε τέτοιον βαρύ φόρο αίματος, εφόσον εξαρτάται από εμάς και μόνο να τα αποφύγουμε.

Την ανάγκη για σύγχρονες, ασφαλείς και προσιτές μεταφορές και συγκοινωνίες συνολικά.

Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.

Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών, αεροπορικών, οδικών και θαλάσσιων μεταφορικών υποδομών.

Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους τη συμμετοχή τους στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος αλλά κι υπερτοπικού, από την κάθε Ομοσπονδία μας.

Μέσα από την συμβολή μας στις κινητοποιήσεις, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν την τρομερή νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα προβάλλουμε την δυσαρέσκειά μας προς το κράτος για την χρόνια αναποτελεσματικότητά του και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις ανάγκες εκσυγχρονισμού που επιτάσσει μια σύγχρονη Πολιτεία.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση