Μήνυμα του Ελευθέριου Σιαπλαούρα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ο επετειακός χαρακτήρας της διπλής εθνικής γιορτής, της 25ης Μαρτίου, έχει το δικό του συμβολικό, διαχρονικό νόημα, όπως συμβαίνει με όλες τις επετείους.

Γιορτάζουμε τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη​

της Ελληνικής Επανάστασης του 1821,για την πολυπόθητη ελευθερία του Έθνους.

Η συγκεκριμένη, όμως, εθνική γιορτή έχει ένα ιδιαίτερο βάρος, καθώς η αναφορά στο παρελθόν μας παραπέμπει απευθείας στο μέλλον, στις ευθύνες μας για την εξέλιξη του ελληνισμού, που είχε πάντα οικουμενικό χαρακτήρα.

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου είναι για όλους τους Έλληνες μια μέρα γιορτής και μνήμης.​

Μια μέρα εθνικής υπερηφάνειας. Είναι μια λαμπρή μέρα, που επαναφέρει στη θύμηση όλων μας το μήνυμα της απελευθέρωσης. Το πανίσχυρο άρωμα της ελευθερίας.

Σήμερα, εμείς γιορτάζουμε και φέρνουμε ξανά στη μνήμη το παράδειγμα έξοχων ανθρώπων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και την πρόοδο της πατρίδας μας.

Πατριώτες που πρόσφεραν στην ιδέα της πατρίδας και του έθνους ακόμη και τη ζωή τους. Όλα αυτά δεν είναι απλώς ιστορίες ενός ένδοξου παρελθόντος. Είναι πρότυπα και αξίες που μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τις πυξίδες του μέλλοντος για όλους μας.

Ειδικά για εμάς,τους Μεσολογγίτες, ο εορτασμός της επανάστασης του 1821 είναι πηγή διπλής χαράς και υπερηφάνειας. Δε γιορτάζουμε απλώς την απαρχή της λευτεριάς όλων των Ελλήνων. Γιορτάζουμε ταυτόχρονα και την παγκόσμια αναγνώριση της ιδιαίτερης στόφας, της αποφασιστικότητας και του θάρρους με τα οποία οι πρόγονοι μας οπλίστηκαν για να συμβάλλουν κι αυτοί με τη σειρά τους,στο​ πανανθρώπινο νόημα της ελευθερίας.

Ας αποδώσουμε τον ελάχιστο​ φόρο τιμής προς τους αγωνιστές του 1821, στολίζοντας τα μπαλκόνια,τα παράθυρα και τις προσόψεις των σπιτιών μας,​

με την​ ένδοξη, γαλανόλευκη​ Σημαία μας.

Χρόνια πολλά!

Visited 4 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση