19χρονος ο νεκρός από τη σύγκρουση ΚΤΕΛ με ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα

Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (23/4), όταν λεωφορείο ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ οχήματα, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος άνδρας να σκοτωθεί και 6 ακόμα άνθρωποι να τραυματιστούν.

Όπως μετέδωσε το thestival.gr, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ έπεσε με σφοδρότητα πρώτα στο ασημί αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια χτύπησε το μπλε αυτοκίνητο και αυτό με τη σειρά του “καρφώθηκε” ανάμεσα στο λεωφορείο και το πρώτο όχημα.

Ο 19χρονος επέβαινε ως συνοδηγός στο ασημί αυτοκίνητο, το οποίο μετατράπηκε κυριολεκτικά σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, μετά το δυστύχημα.
Το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, μετά το δυστύχημα.  THESTIVAL.GR
Το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, μετά το δυστύχημα.
Το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 19χρονος, μετά το δυστύχημα.  THESTIVAL.GR

Διασωληνωμένοι δύο τραυματίες

Στο ίδιο αυτοκίνητο επέβαιναν και οι τρεις σοβαρά τραυματίες, 19, 22 και 34 ετών.

Σημειώνεται ότι ο ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται. Η κατάστασή και των δύο είναι κρίσιμη.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας. Πρόκειται για έναν 44χρονο, μία 42χρονη και ένα 8χρονο κορίτσι, οι οποίοι ήταν επιβάτες του μπλε αυτοκίνητο.

Το μπλε αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα. Οι τρεις επιβάτες του (ένας 44χρονος, μία 42χρονη και ένα 8χρονο κορίτσι) τραυματίστηκαν ελαφρά.
Το μπλε αυτοκίνητο το οποίο ενεπλάκη στο δυστύχημα. Οι τρεις επιβάτες του (ένας 44χρονος, μία 42χρονη και ένα 8χρονο κορίτσι) τραυματίστηκαν ελαφρά.  THESTIVAL.GR

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 75 άτομα, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους και συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Ο οδηγός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία.

Τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος διερευνώνται.

ΒΙΝΤΕΟ

Παρακάτω, βίντεο λίγα μετά από το τροχαίο δυστύχημα, όπως το κατέγραψε διερχόμενος οδηγός που απέφυγε για κλάσματα δευτερολέπτων τη σύγκρουση, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του:

ΚΤΕΛ Θεσ/κης: “Η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος”

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκεστην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα “όπως εμφαίνεται από την τηλεματική”. “Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία εκφράζει την οδύνη της για την απώλεια του 19χρονου και στέλνει ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Οι 75 επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους και έφτασαν στον Κηφισό στις 9 το πρωί της Κυριακής με άλλα λεωφορεία που έστειλε η εταιρεία να τους παραλάβουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.

Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παρισταμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφιχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις αρχές.

Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών”.

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Αφήστε μια απάντηση